kapat

20.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Albayrak'a gözaltı
Albayrak AŞ'nin Grup Başkanı Mustafa Albayrak, "Devlet ihalesine fesat karıştırmak" suçlamasıyla iki adamıyla birlikte İstanbul'da gözaltına alındı

İSTANBUL'daki Fazilet Partili belediyelerin neredeyse bütün ihalelerini usulsüz yollarla alan Albayrak AŞ'nin grup başkanı Mustafa Albayrak, "Devlet ihalesine fesat karıştırmak" suçlamasıyla gözaltına alındı.

İstanbul'daki bazı Faziletli belediyelerin yaklaşık 5 yıldır usulsüz ihaleler açarak kamu kaynaklarını çeşitli firmalara dağıttığı yönündeki ihbarlar İstanbul DGM ile Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'ni harekete geçirdi. Çeşitli belediyeleri ve ihale alan firmaların evraklarını takibe alan polis, yaklaşık yedi ay süreyle delil topladı ve vergi daireleriyle koordineli bir dizi teknik inceleme yaptı.

MUHASEBECİSİYLE BİRLİKTE
İncelemeler sonucu ilk iş olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de trilyonlarca liralık ihale alan Albayrak A.Ş'nin ortaklarından Sistem A.Ş'nin sahibi Mustafa Albayrak, yönetici Mevlüt Onat ve muhasebeci Hayrettin Göktaş ile birlikte gözaltına alındı. Albayrak'ın "devlet ihalesine fesat karıştırmak" suçlamasıyla sorgulandığı bildirildi.

Öte yandan, Albayrak AŞ'nin İstanbul'daki hortumlama işlemlerinin son olarak Gebze'ye de sıçradığı ortaya çıktı. Kocaeli iline bağlı Gebze Belediyesi'nden aynı şekilde usulsüz ihale alan 7 müteahhitlik firmasının daha bulunduğu, soruşturmanın bu firmalara ve belediyeye de yayılacağı kaydedildi. Yetkililer, fesat karıştırılan ihalelerin başında inşaat işleriyle arsa alım satımlarının olduğunu, bunları araç satışları ile ekmek dağıtımının takip ettiğini vurguladı. Mustafa Albayrak, dün Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı ancak soruşturması sürüyor.

Hortumlamaya Gebze'de devam!
Albayraklar'In son olarak, Kocaeli Fazilet Partisi Milletvekili Osman Pepe aracılığıyla, Gebze Belediyesi'nin inşaat ihalesini aldığı belirtildi. Sorgusu devam eden Mustafa Albayrak ailenin iş alemindeki temsilcisi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD üyesi... Gebze Belediyesi Kulübü'nün güreşçisi Harun Doğan, Milli Takım'la birlikte katıldığı olimpiyatlarda ayyıldızlı forma giymeden mindere çıkınca tepki çekmişti. Bu olayın ardından mercek altına alınan Gebze Belediyesi ile ilgili iddialar Belediye Başkanı Ahmet Pembegüllü'nün göreve geldiği 1994 yılına kadar dayanıyor.

Salih AYDIN- Bülent ERGÜN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır