kapat

20.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Olimpiyat heyetine Nevruz koruması
2008 Olimpiyat Oyunları için İstanbul'u inceleyecek olan heyet yarınki Nevruz Bayramı nedeniyle çok sıkı korunacak

İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapabilmek için 20-25 Mart tarihleri arasında önemli bir sınava hazırlanıyor. İstanbul'un Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne sunduğu raporunu incelemek üzere 17 kişiden oluşan bir heyet, kente not verecek. Ekibin rahat çalışabilmesi için her türlü önlem alınacak. Özellikle yarın kutlanacak 21 Mart Nevruz Bayramı/nda komisyon üyelerine sivil timler, özel araçlar tahsis edilirken, kalacakları otel bir sır gibi saklanacak.

TORONTO FAVORİ, PEKİN PLASE
Komisyonu Mesut Yılmaz karşılayacak. Yılmaz'a Fikret Ünlü, İstanbul Valisi Erol Çakır ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna eşlik edecek.

İstanbul'la birlikte Pekin, Osaka, Toronto ve Paris olimpiyatlara aday şehirler. Bu şehirlerden Pekin, Osaka ve Toronto komisyon tarafından incelendi. Sırada ise. Komisyon çevrelerine yakın kaynaklar Toronto'nun en güçlü adaylardan biri olduğunu, Pekin'in seçilmesine ise ihtimal verilmediğini belirtiyor.

NASIL SEÇECEKLER?

Temmuz'da şanslı kent açıklanacak
* Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu'nun 17 üyesi uzman olduğu alanda inceleme yapıp raporlar hazırlayacak.

* Rapor hazırlanacak konular toplam 18 temadan oluşacak: Konaklama, ulaşım, sağlık, basın, radyo ve televizyon hizmetleri, güvenlik, olimpizm ve kültür ile olimpik spor dallarından oluşuyor.

* Türkiye'nin komiteye sunduğu rapordaki bilgilerin doğruluğunun inceleneceği gezi sonunda tek rapor hazırlanacak.

* Rapor Mayıs ayı içinde diğer aday kentlerin raporları ile birlikte, 2008 Olimpiyat Oyunları'nın adresinini belirleyecek . 126 Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi 13 Temmuz 2001'de Moskova'da kararlarını açıklayacak.

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır