kapat

06.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Hareketli bayram
Koalisyon ortakları, ekonomik kriz nedeniyle Kurban Bayramı'nı Ankara'da geçirirken muhalefet liderleri ise Ankara dışını tercih etti

ANKARA- Kurban Bayramı, tüm yurtta dün sabah kılınan bayram namazlarıyla başladı. Dört gün sürecek Kurban Bayramı'nda bu kez Ankara hareketli saatlere sahne oldu. Ekonomik durum nedeniyle tatile çıkmayan koalisyon ortaklarının liderleri bayram tatillerini çalışarak geçiriyor. Ekonomi bürokratları da bu bayramda izin yapmadı.

YILMAZ YARIN ANTALYA'DA
Bayram süresince, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Bülent Ecevit, MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli Ankara'da olacaklar. Bayramın ilk iki gününü Ankara'da geçirecek olan ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ise yarın Antalya'ya gidecek.

Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz, bugün partilerinin genel merkezlerinde, vatandaşlar ve partililer ile bayramlaşacaklar. Bahçeli ve Yılmaz dün kurban bayramına sabah 06.55'de kıldıkları bayram namazı ile başladılar.

MUHALEFET GEZİDE
Muhalefet liderleri Tansu Çiller ve Recai Kutan ise bayramı Ankara dışında geçiriyorlar. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, yurt dışında olan çocukları ve eşi Özer Çiler ile buluşmak üzere ABD'ye gitti. Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise bayrama Oylat kaplıcalarında girdi. Fizik tedavi olan Kutan'ın yarın Ankara'ya dönerek partililer ile bayramlaşması bekleniyor.

DSP'li kasap vekil kurban kesmedi
ANKARA- DSP'li kasap milletvekili İbrahim Yavuz Bildik bu sene kurban kesemedi. Yıllardır kendi kurbanını kendisi kesen İbrahim Yavuz Bildik artık çocuk okutuyor. 4 çocuk babası olan DSP Adana milletvekili İbrahim Yavuz Bildik geçtiğimiz yıl iki çocuğun tüm eğitim masraflarını üstlenmişti. Hayat pahalılığı ve enflasyona yenik düşen Bildik bu sene ancak bir çocuğun eğitim masraflarını üstlenebildi. Aynı zamanda şair olan Bildik kurban için ayırdığı parasal birikimi için kimsesiz ama çalışkan bir öğrencinin eğitimini üstlenerek daha yararlı biri yapacağını belirtti.

Bu güne kadar her kurban bayramında kurbanını şehirden uzak bir alanda keserek muhtaçlara kendi eliyle dağıtan Bildik , eğitim için herkesin bir seferberlik içinde olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

'EĞİTİME KATKIDA BULUNUYORUM'
"Özellikle kimsesiz ve okumaya muhtaç çocuklarımızın elinden tutmak bizim en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır. 4 çocuğum var. Ancak ilgilendiğim çocukların , kendi çocuklarımdan hiçbir farkı olamaz. Kendi bütçem ve olanaklarım ölçücüsünde eğitime katkıda bulunmaya çalışıyorum. Bu yıl kurban kessemiyorum. Onun yerine yine bir çocuğumuzun tüm eğitimini üstlendim."

Taki DOĞAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır