kapat

06.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
Türkiye'yi 'ekip' kurtaracak
Başbakan Ecevit, "Kemal Derviş, tek başına kurtarıcı olarak görülmeyi öncelikle kendisi istemiyor. Krizden çıkışın bir ekip çalışmasını gerektirdiğini en iyi o biliyor" dedi

Başbakan Bülent Ecevit, Kemal Derviş'in ekonomiden sorumlu devlet bakanlığına atanması ile iç ve dış kamuoyunda olumlu beklentiler sağlandığını söyledi. Derviş'in kurtarıcı olarak gösterilmekten özellikle kaçındığını belirten Ecevit, "Krizden çıkışın bir ekip çalışmasını gerektirdiğini en iyi bilecek durumda olan kimselerden birisi Derviş'tir" diye konuştu.

Ekonomik programda, yeni koşulların gerekli kıldığı düzenlemelerin kısa sürede sonuçlandırılacağını bildiren Ecevit, yeterli döviz rezervi bulunmasının ekonominin düzlüğe çıkarılması bakımından önemli bir güvence olduğunu da söyledi. BDDK Başkanı Temizel'in istifasının sürpriz olduğunu ifade eden Ecevit, "Ancak, kararını değiştirme olanağını bulamadık" dedi.

ENGİN TECRÜBE
Kemal Derviş'in ekonomide ve dış ekonomik ilişkilerde engin bir bilgi ve deneyime sahip olduğunu kaydeden Ecevit, "Derviş hızlı bir ekip çalışması yapmaktadır. Ekonomi ile üst düzey kamu görevlileri de tatil günlerini Ankara'da yoğun bir çalışmayla değerlendirmektedirler. Kendilerine teşekkür ederim" diye konuştu. Ekonomik programda yeni koşulların gerekli kıldığı düzenlemelerin kısa sürede sonuçlandırılacağını kaydeden Ecevit, iç ve dış kaynakların artırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını yapısal reformların da bu sayede kısa sürede tamamlanabileceğini söyledi.

Ecevit, Kemal Derviş'in "Bir kurtarıcı olup olmadığının" sorulması üzerine, "O kendisini böyle bir şekilde göstermekten özellikle kaçınmaktadır. Bunun bir ekip işi olduğunu, bu krizden çıkışın özellikle bir ekip çalışması gerektirdiğini en iyi bilecek kimselerden biridir. Tek başına hiç kimsenin bu gibi sorunları aşamayacağını en iyi bilecek insanlardan birisidir" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır