kapat

06.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
'Hemen Satalım'
Ekonomiye yön veren bürokratlarla yaklaşık 5 saat görüşen Kemal Derviş, önceliği özelleştirmeye verdi. Listenin başında THY, Telekom, Petkim, POAŞ ve Tüpraş vara

Ekonominin yeni patronu Devlet Bakanı Kemal Derviş dün Hazine Müsteşarlığı'nda ekonomiye yön veren bürokratlarla yaklaşık 5 saat süren bir toplantıya katıldı ve "Önce özelleştirme. Öncelikleri belirleyip satmalıyız" dedi.

Devlet Bakanı Kemal Derviş, ekonomik yol haritası üzerinde çalışırken koalisyonda sık sık sıkıntılara neden olan özelleştirmeye de el attı. Derviş, hazırlanmakta olan programda özelleştirmenin en önemli gelir kaynağını oluşturacağını belirterek, bu kapsamdaki kuruluşlarla ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar'dan bilgi aldı. Bu sabah da Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile Hazine Müsteşarlığı'nda görüşecek olan Derviş, Bayar ile dün yaptığı görüşmede öncelikle Petrol Ofisi'nin özelleştirilmeyen yüzde 49'u, PETKİM'e bağlı TÜPRAŞ'ın halka arzedilmeyen bölümünün, Türk Telekom ve Türk Hava Yolları'nın satışına olumlu yanıt verdi.

Zararlara Şaşırdı
Bayar ile özelleştirme kapsamındaki kuruluşları tek tek ele alan Derviş, kapsamda olup özelleştirilemeyen ve büyük zararlarla işletilen kurumlara ilişkin zarar rakamları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Derviş, özelleştirmede Türkiye'nin çok ağır yol almasında önemli unsurlardan biri olan mevzuata ilişkin sorunlarla da tanıştı.

NİYET MEKTUBU
Yeni programa ilişkin olarak IMF'ye yeni bir niyet mektubu sunulacağı da ortaya çıktı. Mektupta programın özelleştirme ayağına ilişkin olarak Türk Hava Yolları ve Telekom'un yanısıra Petrol Ofisi ve Tüpraş'ın özelleştirilmeyen bölümlerinin de yer alması kuvvet kazandı.

YALOVA İLE RANDEVU
Derviş dün Bayar ile yaptığı görüşmenin ardından, Devlet Bakanı Yüksel Yalova'yı da telefonla aradı ve bugün kendisiyle görüşmek istediğini söyledi. İki bakan bu sabah 09.00 için randevulaştı. Yalova bu sabah Derviş'i Hazine Müsteşarlığında ziyaret edecek.Programda bankacılık ve finans sektörüne yönelik tedbirlere öncelik vereceğini bildiren Derviş, Bayar'a, iki üç hafta sonra mesaisini tamemen özelleştirmeye harcayacağının sinyallerini verdi.

FOTOĞRAF ÇOK FLU
Hazine'de yaptığı görüşmelerin ardından oteline giderken oldukça yorgun olduğu gözlenen Kemal Derviş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Derviş, "Pek yakında çok ciddi bir program ortaya çıkacak. Ancak fotoğraf fazla flu" dedi. Derviş, ekonomik program açısından ihracatın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bugün (dün) Başbakan Bülent Ecevit ile yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz'la görüştüm. Adım adım ilerleme kaydediyoruz" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır