|
Gökçesu çorbası
Malzemesi:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 demet taze soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı un
* 1 adet rendelenmiş domates
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay bardağı şehriye
* 1 adet ince doğranmış tavuk göğsü
* 1 çorba kaşığı krema
* Tuz ve karabiber
|
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını tencereye alın. İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyin. 1 çorba kaşığı un ve rendelenmiş domatesi ekleyip soteleyin. 2 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Şehriyeyi ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. İncecik doğranmış tavuk etlerini ve kremayı katın. Tuz ve karabiber serpin. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|