kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Ata'ya ulusun önünde söz verdiler
Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 62'nci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan TBMM Başkanı Ömer İzgi, Büyük Önder Atatürk'ün kurup ilk başkanlığını yaptığı; ordu kuran, savaş yönetip zaferler kazanan, devlet kuran Meclis'in bugün de aynı şevk, heyecan ve kararlılık içinde olduğunu kaydetti.

Başbakan Bülent Ecevit, Atatürk'ün ölümünün üzerinden geçen her yılın Türk ulusunu Atatürk'e daha çok kavuşturduğunu belirterek, "Atatürk, anlaşıldıkça ve bilinçlerde kökleştikçe, onun temellerini attığı laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti daha da güçleniyor" dedi. Ecevit, mesajında şunları kaydetti: "Yüce önder Atatürk'ü 62. ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Ölümünün üzerinden geçen her yıl, ulusumuzu Atatürk'e daha çok kavuşturuyor."

MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Atatürk'ün, bugün, milli mücadelenin büyük komutanı ve Cumhuriyet'in kurucusu olarak, insanların en önemli buluşma noktalarından biri olduğunu kaydetti. Bahçeli, mesajında şunları kaydetti: "Bütün milletimizin bağlı olduğu, sevdiği bir tek Atatürk vardır. O Atatürk de bütün çıkarların önüne Türk milletinin çıkarlarını koyan, her türlü değerin önüne Türk milletinin değerlerini taşıyan, kısacası Türk milleti için yaşayan ve ölen bir insandır. Günümüzde birtakım çevrelerce yürütülen Atatürk ve Cumhuriyet odaklı tartışmalara bakıldığında, bilgisizlikten veya kasıtlı olarak bu gerçeğin ihmal edildiği görülmektedir."

FP Genel Başkanı Recai Kutan da mesajında "Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ileri noktalara taşımak ve evrensel normlara uygun demokrasi ile taçlandırmak, Atatürk'e karşı en büyük ödevimizdir. "


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır