kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Özal imla hatası yapmış
Anıtkabir Özel Defterleri, imzalayan liderlerin özelliklerine de ışık tutuyor. Turgut Özal, imlaya hiç dikkat etmemiş, "çapta" ve "önümüzdeki" sözcüklerini "capta" ve "onümüzdeki" diye yazmış

Anıtkabir'e yapılan resmi ziyaretlerin ardından Atatürk'e duyulan sevgi, saygı ve bağlılığın ifade edildiği Anıtkabir Özel Defterleri, Türk siyasi tarihine ışık tutuyor. Türk Demokrasi Vakfı, Horhor Yayıncılık ve Rana Cabbar tarafından "O'na Gelenler" ismiyle hazırlanan Anıtkabir Defterleri Seçkisi, yakın tarihimizin ve yakın tarihin önemli siyasi aktörlerinin izini sürmemize yardımcı oluyor.

Anıtkabir Özel Defterleri'ne düşülen notlar ve atılan imzalar aynı zamanda liderlerin ilginç özelliklerini de gözler önüne seriyor. İşte Anıtkabir Defterleri Seçkisi'nden seçmeler:

TURGUT ÖZAL'IN HATASI - Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 29 Ekim 1990 tarihinde gerçekleştirdiği, Anıtkabir ziyareti sırasında yazdığı yazıda imla hatalarına pek dikkat etmemiş. Özal 'çapta' ve 'önümüzdeki' sözcüklerini "capta" ve "onümüzdeki" diye yazmış.

EN GÜZEL YAZILAR Anıtkabir Özel Defterleri'ne yazılan yazılar arasında yazı karakteri itibariyle en güzellerinin Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve Necmettin Erbakan'a ait olduğu gözleniyor. Ancak Erbakan'ın yazısı harflerinin küçüklüğü nedeniyle zor okunuyor. Edebi kişiliğiyle tanınan Başbakan Bülent Ecevit'in, yazısının güzelliğinin yanısıra belki de şairliğinin etkisiyle, paragraflarını dörtlükler gibi birbirinden ayırarak yazmayı tercih ettiği görülüyor.

BAHÇELİ'NİN SÖZÜ - Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından MHP Genel Başkanlığı'na seçilen Devlet Bahçeli ise çiçeği burnunda bir genel başkan olarak 9 Temmuz 1997 tarihinde ilk kez ziyaret ettiği Atatürk'e "Milliyetçiliğin tekrar Türk Devleti'nin felsefi temeli haline getirileceği" sözünü vermiş.

Okan KONURALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır