kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
"Ada ayrı, adaylık ayrı"
Bakanlar Kurulu'ndan sonra yapılan açıklamada, Kıbrıs'ın adadaki iki tarafı ilgilendirdiği belirtildi

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında toplanarak Katılım Ortaklığı Belgesi'ni (KOB) tartıştı. Toplantıdan sonra KOB'la ilgili hükümet açıklamasını Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel yaptı. Gürel şu noktaların altını çizdi:

*KOB'da hedefler arasında yer verildiği görülen Kıbrıs konusu, öncelikle adadaki iki tarafı ilgilendirmektedir. Türkiye, Kıbrıs konusunda Helsinki kararlarını ve bu bağlamda AB ile varmış olduğu yazılı anlayış birliğini esas almaya devam edecektir. Kıbrıs konusu ile AB adaylığını daima birbirinden ayrı tutan Türkiye, KOB'u da yukarıdaki ilkeler ışığında değerlendirecektir.

REFORMLARA DEVAM
* Türk halkının, her alandaki gereksinimlerini karşılamayı ve yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen hükümetimiz, bu amaçla siyasi, ekonomik ve sosyal alanda başlatılan kapsamlı reform çalışmalarını devam ettirecektir. KOB'da da Türkiye'deki demokratikleşme ve insan haklarının daha da iyileştirilmesi yönündeki hususların, hükümet tarafından referans ve çalışma belgesi olarak benimsenmiş olan İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Raporu ile önemli ölçüde uyum içinde olduğu görülmektedir.

* Adaylık sürecinde çeşitli konularda AB ile aramızda görüş, değerlendirme ve öncelik farklılıkları doğabilir. Önemli olan, temel hedef ve ilkelerde AB ile aramızdaki uyumun sürdürülmesi, farklılıkların birer "sorun" halini almaması, Türkiye'nin üyelik yolunda kaydettiği ve kaydedeceği gelişmelerin AB tarafından objektif bir şekilde değerlendirilmesidir.

* Bu süreç içinde KOB'un işlerlik kazanması için AB'nin kendi üzerine düşen yükümlülüklerini en kısa sürede yerine getirmesini beklemekteyiz.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır