kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Sen de olmasan Safiye Sultan!
Hapishaneye düşünce kitap kurdu olan Apo ve Nuriş, boş vakitlerini "Safiye Sultan"la geçiriyor. Ağca ise şimdilik Safiye Sultan'a yüz vermiyor

Abdullah Öcalan, Mehmet Ali Ağca ve Nuri Ergin... Biri terör örgütü PKK'nın elebaşı, biri Papa suikastinin sanığı, diğeri ise Karagümrük çetesinin acımasız lideri. İlk bakışta şiddet dışında üçünün pek ortak noktası görünmüyor. Ancak hapishaneye girdikleri günden bu yana Ağca, Apo ve Nuriş'in yeni bir ortak noktası oluştu.

"Liseyi sokakta, üniversiteyi hapiste okudum" sözünü hayat felsefeleri haline getiren Ağca, Apo ve Nuriş, gece gündüz kitap okuyup, bilgi hazinelerine sürekli yeni veriler yüklüyor.

Apo'dan kitap önerisi
Okunan kitapların değerlendirmesi yapıldığında "en ayrı tellerden çalan" ismin Abdullah Öcalan ollduğu görülüyor. Fiziğin evrimini, Quantum elektrodinamiğini araştıran Apo, Safiye Sultan ve Kleopatra'ya bayılıyor ve PKK teröristlerine de mutlaka bu iki kitabı okumalarını tavsiye ediyor. İtalya'da cezaevinde kaldığı 20 yıl boyunca İtalyanca ve Fransızca öğrenen Ağca ise şu sıralar İngilizce'ye merak sarmış durumda. Bir yandan yeni çıkan kitapları takip eden Ağca, bir yandan da İtalyanca kitap yazıyor.

Nuriş de kitaba sarıldı
Bergama Cezaevi'ndeki tek kişilik hücresinde kendisini okumaya veren Nuriş lakaplı Nuri Ergin de "best seller" (çok satan) kitaplardan hoşlanıyor. Bu nedenle Safiye Sultan onun da gözdesi. Safiye Sultan'ın dışında Füreya, Adı Aylin gibi kitapları da zevkle okuyan Nuriş, zaman zaman biraz daha ciddi takılıp Bay Pipo gibi kitaplara da vakit ayırıyor.

Cezaevlerinde top 10
1) Safiye Sultan

2) Adı Aylin

3) Bay Pipo

4) 28 Şubat ve Ordu

5) Füreyya

6) Kleopatra

7) Yüzüklerin Efendisi

8) Savaş ve Barış

9) Operasyon

10) Karamazov Kardeşler


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır