kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'Vatan derdi beni unutturdu'
DSP İzmir milletvekili Hasan Metin'in, geçen günlerde boşandığı 28 yıllık hayat arkadaşı eczacı Sevim Metin, evliliği sırasında hayatla hep tek başına mücadele ettiğini, vekilliğinde bile eski kocasına bir türlü ulaşamadını söylüyor...

DSP İzmir Milletvekili Hasan Metin 28 yıllık eşi eczacı Sevim Metin'den boşandı. Milletvekili eşinden ayrılmak istemeyen Sevim Metin'in mahkeme sürerken Aileden Sorumlu DSP'li Devlet Bakanı Hasan Gemici'den psikolog ve sosyolog desteğiyle eşinin boşanma davasından vazgeçirilmesini istemesi de sonuç vermedi.

GEMİCİ KARIŞMADI
Sevim Hanım'ı dinleyen Gemici, "Bu özel bir durum İsterseniz sonra konuşalım" dedi. Ancak bir daha görüşme sağlanamadı. 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen boşanma davasının dosyası ilginç iddialar ile dolu. Metin'in mart ayında açtığı boşanma davası için eşi Sevim Hanım, avukat tutmadı ve duruşmalara kendisi katıldı. Ancak boşanma davası önceki gün yapılan
7'inci duruşmadan sonra karara bağlandı. Bu arada Bakan Gemici SABAH'a "Bu konu ile ilgili bir fikir yürütemem. İki kişinin özel yaşamı. Mahkeme karar vermiş. Boşanma gerçekleşmiş " dedi.

ALKOL BAĞIMLISI
Eczacı Sevim Metin, üniversite yıllarından bu yana birlikte olduğu eşinin alkol bağımlısı olduğunu iddia ederek aile dramını anlattı. "28 yıllık evliliğimizde bir kez bile birlikte yemek yemedik. Hep sosyal çalışmalar içinde oldu. Yükselmek ve iyi mevkilere gelmek için sabır içinde olmamı istedi. Tek odalı evlerde yıllarım geçti. Alkol bağımlısıdır. Ben 16 yıldır eczane çalıştırıyorum. Tek başımayım. 9 yıl senatoryumda gece gündüz çalıştım. Gece nöbetlerimde çocuklarımı yanıma aldım. Vekil oldu ama yine de ona ulaşamadım. Ben geçim derdindeyken o vatan millet derdinde olduğunu söyledi. Hep onun yükselmesini bekledim. Lojmanlarda oturmuyor. Nerede oturduğunu da bilmiyorum. Mahkeme sırasında gösterdiği adreste de bulunamadı. Mahkeme dilekçesinde de milletvekili olduğunu bildirmedi.

"YORUM YOK"
Duruşma süresince, sırf mahkemeden vazgeçer düşüncesiyle avukat bile tutmadım. Eczane sahibi olduğum için nafaka vermeye de karşı çıktı. Bu benim onur mücadelemdir. Bir aile fotoğrafımız bile yok."

DSP İzmir Milletvekili Hasan Metin ise konuyla ilgili yorum yapmak istemedi. Metin, boşanma davasının tamamen özel yaşamı olduğunu, buna kimsenin karışmaya hakkı olmadığını söyleyerek herhangi bir açıklama yapmadı.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır