kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
İnsider

Meğer reklam şantajıymış
Çarşamba günü borsayı çökerten "Global" söylentisinin ardında reklam şantajı olduğu iddia ediliyor. Söylentinin ardından başlayan panik satışlarla borsa endeksi yüzde 4.46 geriledi. Hisse senetlerinin toplam değeri bir günde 4 milyar 424 milyon dolar düştü.

Dedikodu piyasanın en büyük aracı kurumu Global Menkul Değerleri'in sahibi Mehmet Kutman'ın bankalar operasyonu çerçevesinde gözaltına alındığıydı.

Şimdi ise dedikoduyu yayanın borsa ağırlıklı yayın yapan bir internet sitesi olduğu ileri sürülüyor. Sitenin sahibi ise şu anda faaliyet göstermeyen, ancak zamanında ekonomi ve borsa dergiciliği üzerine yayın yapan bir dergi grubunun eski patronu.

Reklam pazarlığı
Söylentiye göre Mehmet Kutman tutuklandı haberi bu sitede kısa bir süreliğine yayına verilip ardından silindi. Bu haberin gerisinde yatanın 15-20 bin dolarlık reklam santajı olduğu kaydediliyor. İddiaya göre, sitenin sahibi şMehmet Kutman'ın sahibi olduğu Global Menkul Değerler'den kendi sitesine reklam vermesini istemiş. Beklediği yanıtı alamayınca da, böyle bir haberle intikam almış.

Ancak Çarşamba günkü düşüşte borsa yatırımcısının zararı kağıt üzerinde de olsa 965 milyon doları buldu. Ceza sadece Kutman ve sahibi olduğu Global'e değil, tüm yatırımcılara çıktı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır