kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
SPK'nın başına Cansızlar geçiyor
Düğüm liderler zirvesinde çözümlendi. SPK'nın başına Milli Emlak Genel Müdürü Doğan Cansızlar'ın geçmesi bekleniyor

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 6. başkanı Milli Emlamk Genel Müdürü Doğan Cansızlar. 25 gündür bekleyen Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) atamaları dün gerçekleşen liderler zirvesinde çözüme bağlandı. SPK'ya Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürü Doğan Cansızlar'ın getirileceği belirtiliyor.

Geçen hafta boş olarak imzaya açılan SPK Üye Atama Kararnamesi son şeklini aldı ve Çankaya Köşkü'ne gönderildi. SPK Başkanlığı için sürpriz aday olarak Cansızlar ismi ön plana çıktı.

Bakan ne diyor?
Koalisyon ortağı üç partinin lideri dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında biraraya geldiler. Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan, Başbakanlık Merkez Bina'da 65 dakika süren görüşmede SPK'ya yapılacak atamayı ele aldılar ve isimleri değerlendirerek uzlaşmaya vardılar.

Hazine ve SPK'nın bağlı olduğu Devlet Bakanı Recep Önal, isim seçimlerinde koalisyon uyumunun ve Kurum'un hedeflerinin ön planda tutulduğunu söyledi. 7 kişinin görev yapacağı SPK'ya 14 aday önerildi. Bu adaylardan 10 tanesi netleşti, 4 aday ise liderler zirvesinde belirlendi. SPK'ya aday önermesi gereken kurumlardan Bankalar Birliği Ahmet Olgun ve Sezai Akın'ı, TOBB Halil Sarıaslan ve Ömer Tanju Durusoy'u, BDDK Nizamettin Temel ve Ahmet Aksoy'u, Sanayi Bakanlığı Hüseyin Erdem ve Özcan Pektaş'ı, Maliye Bakanlığı Abdullah Aslan ve Erdal Batmaz'ı hükümete iletti.

Yeni başkan eski maliye müfettişi
Halen Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü görevini yürüten Doğan Cansızlar, bürokrasi kariyerine Maliye Müfettişi olarak başladı. Washington'da bir süre bulunan Cansızlar, daha sonra Bütçe Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 3 yıldır Milli Emlak Genel Müdürlüğü yapan Cansızlar, kamu mali yönetimi, kamu borçlanması ve finansal piyasalar konusundaki çalışmaları ile tanınıyor.Cansızlar, Milli Emlak Genel Müdürlüğü görevi sırasında da kamu mali yönetim projesi kapsamında Yeni Zelanda'nın başlattığı, İrlanda ve ABD'de de uygulanan "tahakkuk muhasebesine" geçiş çalışmalarını başlatmıştı.

Altıncı SPK Başkanı oldu
Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde SPK Başkanlığına getirilen Dogan Cansızlar, Kurul'un altıncı başkanı oldu. Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilk başkanlığını İsmail Türk yaptı. Türk'ün ardından Mehmet Şükrü Tekbaş başkanlığına oturdu. Tekbaş'tan sonra Yaman Aşıkoğlu Kurul başkanlığına atandı. Aşıkoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle görevinin son döneminde Caner Ertuna vekaleten başkan vekilliği görevini yürüttü. Daha sonra 1994 yılında Ali İhsan Karacan başkanlık görevine getirildi. Karacan'ın ardından Muhsin Mengütürk beşinci kez SPK başkanı oldu. Daha önce SPK başkanını görev süresi 3 yıl iken, en son çıkan kanun ile süre 6 yıla uzatıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır