kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bilgin'e destek çığ gibi büyüyor
İzmir Belediye Meclis Üyeleri Dinç Bilgin'e desteği sonuna kadar sürdüreceklerini, her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını açıkladı

İzmir ANAP İl ve İlçe Başkanları borçlarını son kuruşuna kadar ödemeye hazır olan Dinç Bilgin'in yanında olduklarını belirtti

Hafta içinde yaptıkları açıklamalarla Medya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dinç Bilgin'e destek veren İzmirli işadamları ve sivil toplum örgütlerinden sonra, siyasi parti başkanlıkları ve belediye meclis üyeleri de sonuna kadar Bilgin'in arkasında olduklarını açıkladı. Her partiden belediye meclis üyelerinin üye olduğu BEMDER'in Başkanı Kemal Kürekçi, düzenlediği basın toplantısında Dinç Bilgin'in üzüntülerini, İzmir'i sevenler olarak paylaştıklarını söyledi.

İzmir'in pekçok alanda küme düştüğünü vurgulayan Kürekçi, "Ama Dinç Bilgin, İzmir'i İstanbul'a taşıyan, sesini duyuran ve imkanları ölçüsünde İzmir'e katkı yapan şerefli bir ailenin temsilcisidir" dedi. Kürekçi, Bilgin'in geçmişten bugüne kadar yaptığı hizmetlere sahip çıktıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Her partiden belediye meclis üyelerinin de üye olduğu bu dernek, Dinç Bilgin'e sonuna kadar destek verecektir. Bugün Bilgin'e destek verdiğini söyleyen sivil toplum örgütleri, desteklerini sonuna kadar sürdürmelidir. Sayın Bilgin'in 'Borcumu sonuna kadar ödeyeceğim' açıklaması, İzmir kamuoyunu sevindirdi. İzmirli ticaret adamları son derece dürüsttür. Sayın Dinç Bilgin'in borcunu son kuruşuna kadar ödeyeceğine eminiz. Her türlü katkıyı koymaya da hazırız."

Partilerüstü destek
Yazılı bir açıklama yapan ANAP İzmir İl Başkanlığı da Bilgin'e sonuna kadar destek verdiğini belirtti. ANAP İzmir İl Başkanı Ahmet Toygar imzasıyla yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Anavatan Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak Etibank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesi ile zor duruma düşen ve bu sırada yurtdışında olduğu halde Türkiye'ye dönerek işinin başına geçen, İzmir'e ve Türkiye'ye birçok alanda hizmetler vermiş olan Etibank'ın eski sahibi Sayın Dinç Bilgin'in devirden sonra göstermiş olduğu örnek duyarlılığı ve özveriyi takdirle karşılıyoruz. 'Mal varlığım kamuoyunun önündedir' diyerek, borçlarını son kuruşuna kadar ödemeye hazır olduğunu ifade etmesini olgun bir davranış olarak kabul ediyor, İzmirli hemşehrileri olarak yanında olduğumuzun bilinmesini arzu ediyoruz."

Sahip çıkılmalı
Yine dün yazılı bir açıklama yapan ANAP İzmir Konak İlçe Başkanı Bilal Doğan şu noktaların altını çizdi:

"Üç kuşaktır gazetecilik yapan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna, cumhuriyetin gelişmesine, laik, demokratik, çağdaş Türkiye'nin oluşumuna büyük emekleri geçen Bilgin Ailesi'nin ülkemize kazandırdığı Yeni Asır Gazetesi, Sabah Gazetesi gibi önemli yayın kuruluşlarını, en önemli televizyon kuruluşlarını kurup yaşatan, Türkiye'nin en önemli dergilerini hayata geçiren, İzmir'e hizmet veren Yeni TV'yi kurup halkın hizmetine sunan, binlerce insanı istihdam edip devlete vergi veren bu kurumların oluşturulup yaşatılması, çok büyük bir çaba ve özveri gerektirmektedir.

Bu çaba ve özveriyi göstererek Türkiye ekonomisine büyük katkıları olan Bilgin Ailesi'nin bu faaliyetleri yürütürken global ekonomiden kaynaklanan nedenler dolayısıyla ekonomik anlamda sorunlar yaşaması doğaldır. Önemli olan, bu sorunlar nedeniyle varsa bir zararın telafi edileceğinin açık bir şekilde bildirilmesi, ödeme taahhüdünde bulunulmasıdır. Türkiye böyle bir dönemden geçerken, böyle iyi niyetli işadamlarına sahip çıkmalıdır. Çünkü böyle işadamları çok zor yetişmektedir. Türkiye böyle değerleri çok çabuk harcamamalıdır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır