kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Teknolojinin geleceği borsada
Yeni kurulan şirketlerin finansman ihtiyacının karşılanması için risk sermaye şirketlerine ihtiyaç duyuluyor

Dünya teknoloji ve finans piyasalarındaki son gelişmeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere İstanbul'da "Teknoloji Konferansı" düzenlendi. Bu yıl birincisi düzenlenen konferansta Türkiye'nin öndegelen teknoloji şirketleri ile yerli ve yabancı yatırımcılar biraraya geldi. Toplantı, Türk teknoloji şirketlerinin yeni kaynaklar bulması ve kendilerini yatırımcılara ve uluslararası piyasalara tanıtmaları açısından önemli. Türk teknoloji sektörünün önde gelen 32 saygın firması proje ve beklentilerini yatırımcılarla paylaştı.

Toplantıda özellikle ABD'de büyük bir hızla gelişen yeni ekonomi sürecinin, teknoloji şirketleri ve bunları finanse eden risk sermayesi sistemi üzerine kurulu olduğuna dikkat çekildi. Şirketlerin kendilerine kaynak yaratma konusunda sermaye piyasalarının da büyük önem taşıdığı belirtildi. Strateji Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı M.Şükrü İlkel amaçlarının Türk teknoloji şirketleri ile risk sermayedarlarını biraraya getirecek bir platform oluşturmak olduğunu ifade etti.

Toplantıya ABD'den katılan, Symyx.com'un Başkanı Isy Goldwasse de borsa ve alternatif sermaye piyasası yatırımlarının önemine işaret eden bir konuşma yaptı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır