Kanada operasyonumuzun merkezini oluşturan Vancouver iş için en çok gittiğim şehir. Ama bu arada yılın büyük bölümünde de New York'ta yaşıyorum ve hayatım İstanbul-New York-Vancouver arasında geçiyor.
* Bu şehirde hangi otelde kalmayı tercih ediyorsunuz?
Vancouver ofisimizin başındaki kişi, aynı zamanda iyi arkadaşım. Açıkçası arkadaşımın eşinin de iyi bir aşçı olmasının da etkisiyle onların evinde kalıyorum. Durum müsait değilse hem rahat, business friendly olduğu, hem de şehrin göbeğinde yer aldığı için çok güzel deniz manzaralı Pan Pacific Otel'i tercih ediyorum.
* İş görüşmeleri amaçlı en çok hangi bar ve restoranlara gidiyorsunuz?
Tojo'da sushi çok güzel, bu mekanda özel akşam yemekleri çok keyifli geçiyor. Müşterilerimi burada ağırlayabiliyorum. Eğlenmek için Allegro Cafe oldukça hoş. İyi yemek ve brunch için ise hippie ve rahat tarzıyla Naam'ı tercih ediyorum. Ayrıca, lezzetli güvercini nedeniyle Sun Sui Wah Restaurant'ı ve özellikle öğle yemeği ve iyi servisi nedeniyle de East Ocean'ı çok güzel buluyorum.
* İşten arta kalan vakitlerinizi nasıl değerlendirirsiniz?
Granville Island'dan bir şişe şarap ile biraz peynir alıp, Cooper's Charters'dan günlük bir yelkenli kiralayıp, çok güzel bir akşam üstü geçirebilirsiniz. Ya da iki gün ekstra vaktiniz varsa 110 km. uzaktaki Whistler'da kayağa gidebilirsiniz.
* Alışveriş yapar mısınız?
Vancouver'ın en önemli alışveriş merkezi Robson St. Burası küçük bir şehir olmasına rağmen bu caddede pek çok büyük markaya rastlanabiliyor. Granville St. ise biraz daha avant-garde, küçük markaların mağazalarının bulunduğu bir yer. Buralardan alışveriş yapıyorum.
Ersin Akarlılar
Mavi Jeans Amerika Gn. Mdr.