TBMM'nin 106 trilyon 800 milyar lira olarak belirlenen 2001 yılı bütçesinin harcama kalemleri ortaya çıktı. Rakamlar, Meclis'in ve sarayların önümüzdeki yıl check-up'tan geçeceğini ortaya koydu. Meclis ve bağlı tüm kuruluşlar tepeden tırnağa bakıma alınıyor. Özellikle lojman çatıları ve kaldırımlar onarılacak. Olası elektrik kesintilerine karşı da tedbir alındı ve 130 milyar liraya milletvekili lojmanlarına jeneratör konulması kararlaştırıldı. 10 makam aracı için 303 milyar lira ödenek ayrılırken, Hüsamettin Cindoruk'tan bu yana kullanılmayan başkanlık konutunun onarımı kararlaştırıldı. Dolmabahçe sarayı başta olmak üzere çok sayıda saray ve kasr da onarıma alınacak ve restore edilecek.
TBMM Başkanlığı'nca hazırlanan harcama dökümü özetle şöyle:
* 106 trilyon 800 milyar lira olan meclis bütçesinin 68 trilyon 784 milyar 973 milyon lirası personel cari giderleri, 14 trilyon 385 milyar 240 milyon lirası diğer cari giderler, 9 trilyon lirası yatırımlar, 14 trilyon 629 milyar 787 milyon lirası transferler için ayrıldı.
* Tanesi 30 milyar liradan 9, 33 milyar liradan 1 adet olmak üzere toplam 10 makam aracı alınacak ve karşılığında 303 milyar lira ödenecek.
* Bilgisayar ana sistemlerinin yenilenmesi için 300 milyar lira, baskı makinesi, fotokopi makinesi, paraflash(fotoğraf çekimlerinde kullanılan aydınlatma sistemi) takımı alımı için 15 milyar lira, kağıt kesme, kağıt katlama, ofset baskı ve film banyo makinesi alımı için 200 milyar lira, bilgisayar destekli AB Roll kurgu sistemi ile sayısal yayın arşivleme sistemi kurulması için 300 milyar lira, lojmanlara iş makinesi alımı için 50 milyar lira, kütüphaneye mikrofilm scanner ve hibrit dijital kamera sistemleri, fotokopi makinesi alımı için 100 milyar lira, temizlik arabası, çim biçme makinesi ve yedek parçaları alımı için 90 milyar lira, 2 adet dizel jeneratör grubunun yıllık bakımı ve onarımları, genel kurul salonu için alınacak yedek parça ile soğutma gruplarına ait kontrol cihazlarının yenilenmesi için 150 milyar lira, Bütçe Müdürlüğüne fotokopi alımı için 5 milyar lira ayrıldı.
* Yalova Atatürk köşküne jeneratör alımı için 20 milyar, Istabl-ı Amire-i Ferhan için x-ray cihazı alımı için 25 milyar lira, arazöz için 34 milyar lira ayrıldı.
* Hüsamettin Cindoruk'tan bu yana kullanılmayan başkanlık konutu için 30 milyar lira onarım ödeneği bütçeye konuldu.
* Başkent ilköğretim ilkokuluna yapılacak ilave derslik için 500 milyar lira, kuvvet santrali kazan değişimi, ısıtma ve buhar tesisatındaki kızgın su borularının değiştirilmesi için 300 milyar lira ödenek ayrılması karara bağlandı.
* Meclis kampüsüne yeni bir sağlık birimi ve otopark yapılacak. Bu amaçla 900 milyar lira ödenek ayrıldı.
* Meclis kampüsündeki yaya yolları ve bordürlerin yapımı için 50 milyar lira, arşiv binası yapımı için 500 milyar lira , personel binası bakım ve onarımı için 150 milyar lira ayrıldı.
* Meclis içinde bulunan Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığı için yaptırılacak soğuk hava deposu için 12 milyar lira ayrıldı.
* Tripleks lojmanların çatı ve dış cephe onarımları için 400 milyar lira, sokak içi tali ısıtma kanalları ve tesisatlarının onarımı için 400 milyar lira ödenek ayrıldı.
* Olası elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olmak için 500-650 kw arası jeneratör ve müştemilatının montajı için 130 milyar lira ödenek bütçeye konuldu.
* 130 milyar liraya kadar harcama yapılarak ana ısıtma galerisi içindeki yüksek gerilim kablosu galeri dışına çıkarılacak.
* Yaya kaldırımı ve bordür taşlarının onarımı için 25 milyar lira, ısı santrali eşanjör otomatik kontrol sistemlerinin yenilenmesi ve çok katlı binalara yedek asansör sistemi yapımı için 50 milyar lira ayrıldı.