kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Topa artık küskünüm
G.Saray ve Basketbol Milli Takımı'nın kaptanı Orhun, niye bıraktığını açıkladı: Aslında G.Saray'dan sezon başı ayrılacaktım. Hocalar gelip gitti. Yabancılar geç alındı. Ve bu noktaya geliverdik Yenildiğimiz Muratpaşa maçından sonra topu tutmaya korkuyordum. Bir basketbolcu toptan kaçarsa bu iş bitmiştir

Sezon başı gidecektim
G.Saray'ın Muratpaşa yenilgisinin ardından basketbolu bırakma kararı alan Orhun Ene, nedenlerini eşi ve oğluyla birlikte yaptığı bir basın toplantısıyla açıkladı. Ene, "Hem duygusal hem de mantık açısından bu kararı aldım. Aslında sezon başında kulüpten ayrılmaya karar vermiştim. Geçen sezon yaşadıklarım nedeniyle böyle düşünüyordum. Yöneticiler bana her şeyin farklı olacağını söyleyince kaldım" diye konuştu.

Topu tutmaya korkuyorum
Vaatlerin tutulmadığını ifade eden Orhun, "Vaatler yüzünden Efes Pilsen'in transfer teklifini kabul etmedim. Hocalar gelip gitti. Yabancılar geç alındı. İyi bir hazırlık dönemi geçiremedik. Görünen her şeyin eskisi gibi olacağı şeklindeydi. Basketbola başlarken kendi kendime, motivasyonumu ne zaman kaybedersem ve topu elime almaktan ne zaman korkarsam bu sporu bırakacağımı söylemiştim. Muratpaşa maçından sonra topu tutmaya korkuyordum. Ellerim titriyordu. Bu durumda bırakmam gerekirdi" dedi.

Hedef için oynarım
Ay-yıldızlı takımın kaptanı, "Milli Takım'da yerim hemen dolar. İyi oyuncular var. G.Saray ise birkaç karşılaşma bocalama geçirir. Daha sonra düzeleceğine inanıyorum. Ben başarılara alışmış bir oyuncuyum. Ve her zaman da bir hedef için oynarım. Fakat bu hedefi G.Saray'da göremiyorum" ifadesini kullandı. Orhun'un eşi Zeynepgül de, "Orhun, kulübünün sağlayamadığı şartlardan ötürü başarı sağlayamadı. Bu kimsenin sevineceği bir karar değil" dedi.

SÜLEYMAN GÜLTEKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır