kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Analı kızlı
Malzemesi:
* 100 gr. nohut
* 500 gr. köftelik bulgur,
* 2 adet yumurta,
* 1 baş kurusoğan
* 200 gr. yağsız kıyma
* 1 su bardağı su

Köftenin içi için:
* 200 gr. orta yağlı kıyma
* 1 baş kuru soğan
* 1 çorba kaşığı karışık baharat
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 litre su

Sosu için:
* 2 çorba kaşığı tarayağ,
* 100 gr. pirzolalık et
* 1 baş kurusoğan
* 25 gr. un, 2 çorba kaşığı salça
* 2 litre su, Üzerine bir tutam maydonoz

HAZIRLANIŞI:
Nohutu haşlayın. Köftelik bulgurun üzerine yumurtayı kırın, soğanı rendeleyin, yağsız kıymayı katın. Malzemeyi hamur kıvanıma gelene kadar yoğurun. 1 su bardağı su ilavesi ile yoğurmaya devam edin. Malzemelerden parçalar koparıp külah yapın. Diğer tarafta köftelerin içini için, orta yağlı kıymayı tavada, doğranmış soğanla birlikte kavurun. Üzerine karışık baharatı, rendelenmiş sarımsağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte içini hamur külahlara pay edip içlerini doldurun. Külahları ceviz şeklinde yuvarlayıp tencerede, 1 litre suyla birlikte 5 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra suyunu iyice süzün. Sos için, tereyağını kavurup üzerine kuşbaşı doğranmış kemikli eti ve doğranmış kuru soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Etin rengi dönünce üzerine un, salça ve 2 litre suyu ilave edip 10 dakika kaynatın. Hazırladığınız analı kızlı köftenin üzerine haşladığınız nohutu da ekleyip 10 dakika kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra üzerine doğranmış maydonozu serpin ve sıcak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır