kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Sezer: İlişkiler büyük ölçüde zarar görür
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Fransa Senatosu'nda tekrar gündeme gelen sözde Ermeni soykırımı tasarısı konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'a bir mektup gönderdi. Sezer, mektubunda 7 Kasım'da oylanması beklenen tasarı konusunda Türkiye'nin endişelerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Sezer, mektubunda tasarının Senato'da kabul edilmesi durumunda "Türk-Fransız ilişkilerinin önemli ölçüde zarar göreceği" mesajını verdi.

Toskay, Ecevit'in mesajını götürdü
33. Bağdat Uluslararası Fuarı'nın açılışı için Irak'a gelen Devlet Bakanı Tunca Toskay, dün akşam Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Taha Yasin Ramazan ile bir araya geldi. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Ramazan, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişme gösterdiğini belirterek "Bazı meselelerin üstesinden gelebilirsek, ilişkilerimiz daha uzun süre devam edecek, kalıcı ilişkiler haline gelecektir" dedi. Başbakan Bülent Ecevit'in kendisine yazılı bir mesaj gönderdiğini belirten Ramazan "Mesajın konusu ikinci bir geçiş kapısının açılışı ile ilgili. 6 ay içinde açılacak bu kapı ticari ilişkilerin gelişmesini sağlayacaktır" dedi.

Bülent UZUN

Evren 11 yıl sonra Washington'da
Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren 11 yıl aradan sonra ilk kez Washington'a geldi. Florida'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katıldıktan sonra Washington'a geçen Evren'i havalanında Büyükelçi Baki İlkin karşıladı. Büyükelçilikteki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılan Evren "11 yıl sonra Washington'a gelmek nasıl" şeklindeki soruya "O zaman bir şey görmedim ki" yanıtını verdi. Evren ziyaretinin tamamen bir gezi amacını taşıdığını söyledi.

Savaş SÜZAL

Türk'ten Meclis'e 25 bin af dilekçesi
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, af istemine ilişkin yaklaşık 25 bin dilekçeyi gereği için bir üst yazıyla TBMM Başkanlığı'na gönderdi. Türk, yazısında, "Ceza ve tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular ile bir kısım vatandaşlara ait af ilanı istemlerine ilişkin 24 bin 719 adet dilekçe, Anayasanın 87. maddesine göre genel ve özel af ilanı yetkisi TBMM'ye ait bulunduğundan ilişikte sunulmuştur" dedi. TBMM Başkanlığı, söz konusu dilekçeleri, affın görüşüleceği Adalet Komisyonu'na gönderecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır