kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

26 bin boş kontenjan dolmadı
Ünİversİtelerdekİ boş kontenjanların dolmadığı ve 26 bin 962 kontenjanın boş kaldığı bildirildi. Ek yerleştirme için üniversitelere 61 bin 273 aday başvurdu. Devlet, vakıf, KKTC ve yurtdışındaki üniversitelerde toplam 42 bin 208 kontenjan bulunuyordu. Bu kontenjana sadece 15 bin 246 aday yerleştirildi. Lisans, önlisans ve Açıköğretim fakülteleriyle birlikte toplam 28 bin 197 kişi daha kayıt hakkı kazandı. Adaylar, 6-10 Kasım arasında üniversitelere başvurup kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler.

Adaylar ek yerleştirme sonuçlarını bugün saat 10'dan itibaren "http: http://www.osym.gov.tr." ve "http://osysek.gov.tr" adreslerinden öğrenebilecekler.

170 öğrenci zehirlendi
Sakarya'nIn Hendek ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Dikmen köyündeki İlköğretim okulunda öğrencilere dün beslenme saatinde kek ve meyve suyu verildi. Ancak kısa bir süre sonra çocuklarda, yüksek ateş, baş dönmesi ve mide bulantısı görüldü. Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 170 öğrenciden çoğu taburcu olurken, 7 öğrencinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hendek Kaymakamı Ergun Güngör, okula fast-food yemek dağıtan firma hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

Murat UYGUN

Umman'da Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyetin 77'nci yılı Umman'da da büyük bir coşku ile kutlandı. Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın, Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyükelçi Vural Özkoçak ve bakanlık bürokratlarından oluşan bir heyetle birlikte katıldığı kutlamalarda, Umman Kraliyet Ailesi de hazır bulundu. Umman'da bulunan Talay, Cumhuriyet kutlamalarının gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Umman'ın bölgedeki tarihi geçmişi itibariyle Türkiye ile sıcak ilişkisi olduğunu belirten Talay, "Her zaman karşıtlık değil beraberlik içinde bulunduğumuz Umman halkı ile ilişkilerimiz buradaki iş adamlarımızın katkılarıyla ekonomik anlamda da ileriye gitmektedir" dedi.

Wim Kok deprem bölgesini ziyaret etti
Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere eşiyle Türkiye'ye gelen Hollanda Başbakanı Wim Kok, dün deprem bölgesi Gölcük'te incelemelerde bulundu, İzmit'te ODTÜ Eymür Vakfı ve Amsterdam Belediyesince yaptırılacak prefabrik konut ve sosyal tesisin temelini attı. Depremzede yurttaşlarla da görüşen Kok, Belediye İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaretinde "Birçok arkadaşınızı kaybettiniz. Ama siz gereken önlemlerinizi alın. Hollanda'nın yardımları sürecektir" dedi. Kok, Boğaziçi Üniversitesi'nde verdiği konferanstan sonra ülkesine döndü.

Vedat TAŞTEKİN

Hayyam Garipoğlu'na tutuklama İstemİ
Sümerbank soruşturmasını yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Altan Günaydın, bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu hakkında CMUK'un 104. maddesine göre kaçma ve delilleri karartma ihtimaline karşı gıyaben tutuklanmasını talep etti. Savcının talebi üzerine Şişli Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi karar için dosyayı incelemeye aldı.

Sümerbank'tan verilen usülsüz kredilerle ilgili 2 ayrı soruşturma yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Altan Günaydın, ilk soruşturma kapsamında Hayyam Garipoğlu, Kasım Garipoğlu ve Fahri Bahçivanoğlu hakkında, ikinci soruşturma kapsamında Hayyam Garipoğlu, Burhan Taştan ve Ahmet Çalışkan hakkında CMUK'un 104. maddesine göre tutuklama talep etti.

Savcının talebi üzerine dosyayı incelemeye alan Şişli 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin talep hakkında bugün karar vermesi bekleniyor.

Hayati KILIÇ

Kayınvalide için DGM yolu göründü
Kasırga Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan son kişi olan Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel'in kayınvalidesi Berciş Nevin Esenler'in şoförü Erdal Er'in ifadeleri kayınvalideye de DGM yolunu açtı. Nevin Esenler'in hesaplarından yapılan para transferine aracılık eden şoför Er, Ayşe Nur Esenler'in annesi adına iki ayrı bankada hesap açtırdığını söyledi. Er, para trafiğini şöyle anlattı: "İki hesaptan, Ayşe Nur Esenler'in talimatıyla 200, 500, 300 ve 200 milyarlık meblağlar çektim. Bana telefonla paraları Egebank'ın muhasebe işlerine bakan Ayhan Tatlıgil'e teslim etmemi istedi. Ben de teslim ettim." Halen tutuklu bulunan Tatlıgil'in bu paraları nereye aktardığını bilmediğini söyleyen Er, kendi adına borsa hesabı açtıran Egebank'taki yöneticinin de Gökalp Baştürk olduğunu söyledi.

Emniyet yetkilileri, "Esenler kayıtlara göre yurtdışında görünüyor. Ama Türkiye'de bu tarih sonrasında da görenler var. Eğer bulabilirsek mutlaka ifadesine başvuracağız. Yurtdışındaysa da orada ifadesinin alınması için çalışma yapacağız" dediler.

Ünsal ERGEL

Demirel'in fabrikasına baskın
Egebank'In içini hortumladığı iddiasıyla Ulucanlar Cezaevi'nde yatan Murat Demirel'in, İzmir-Ankara Karayolu'nda bulunan Kartex Kağıt Fabrikası savcılık tarafından incelendi. İzmir Barosu Çeteleşmeye Karşı Hukukun Üstünlüğü Komisyonu üyelerinin, boş fabrika binası içinde Egebank'a ait evraklar bulunduğunu bildiren ihbar mektubu üzerine harekete geçen Kemalpaşa Savcılığı, fabrikaya jandarma eşliğinde girdi. İçinde Egebank'a ait evraklar ve kırık bilgisayar disketleri bulunan koliler tutanakla zaptedilerek Kemalpaşa Adliyesi'ne getirildi. Savcı Mustafa Caymaz, evrakın tespit için bilirkişiye gideceğini söyledi.

Yüksel'den yanıt
Kasırga operasyonunu yürüten Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Murat Demirel'in, Adliye'yi kastederek "Beni hiçbir güç bir daha buraya getiremez" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Devlet her şeyden, herkesten güçlüdür" dedi. Yüksel Egebank soruşturmasının ve Kasırga operasyonun halen devam ettiğini de kaydetti.

Merdan KAÇAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır