kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Satranç şampiyonu Betül evin reisi oldu
Türkiye satranç şampiyonu 11 yaşındaki Betül Yıldız'ın babası "Kızımız evin reisi gibi oldu" diyor

İstanbul'da yapılan '34. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda bütün gözler Türk milli takımında yarışan 11 yaşındaki Betül Cemre Yıldız'ın üzerinde. A Takımda yarışan en küçük sporcu olma özelliğini taşıyan Betül, geçen Cumartesi günü başlayan satranç olimpiyatında 2 maç yaptı.

Bir maçını rahat kazanan Betül diğer maçında ise berabere kalarak 5 puanı olan Türk takımına 1.5 puan kazandırdı. Onun bu başarısı ise otoritelerin hemen dikkatini çekti. Otoriteler, Betül'ü geleceğin dünya şampiyonu olarak görüyorlar.

Betül'ün babası Hüseyin Yıldız, kızının çok farklı bir çocuk olduğunu belirterek "Betül o kadar farklı ki bizim hatalarımızı daha 11 yaşında görmeye başladı.

Böyle olunca da evdeki bütün dengeler değişti. Şimdi bir şeye kara verirken onun görüşlerini de alıyoruz. Ortak karar veriyoruz. Betül neredeyse evin reisi oldu diyebilirim" dedi.

SPONSOR ARIYORLAR
Betül'ün annesi Asuman Yıldız ise kızlarının başarılı olması için sponsorun şart olduğunu belirtti. Asuman Yıldız, "Bütün yarışmacılar maçlara hocalarıyla ve bilgisayar destekli hazırlanıyorlar. Bunun dışında sürekli olarak turnuvalara katılıyorlar.

Ancak Betül'ün doğru dürüst bir hocası yok. İzmir'de yaşadığımız için Milli Takım Antrenörü Vasiuokov'la da çalışma imkanı çok zayıf oluyor.

Bu sebelerden dolayı Betül'ün eğitilmesi için öncelikle bir hoca, tecrübe kazanması için turnuvalara katılması ve rakiplerini takibi için de bilgisayar desteğine ihtiyacı var. Bunların gerçekleştirilmesi için de sponsor arıyoruz. Bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır