kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Apo'ya özel iaşe yok
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özel bir iaşe sistemine tabi olmadığını belirterek, "Adı geçen hükümlü, tüm ceza infaz kurumlarında uygulanan günlük iaşe bedelinden yararlanmaktadır" dedi.

Adalet Bakanı Türk, dün Meclis Genel Kurulu'nda, FP Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya'nın sözlü sorusunu yanıtlarken, Öcalan'a, dış dünya ve basınla iletişim kurması konusunda özel bir ayrıcalık tanınmadığını vurguladı. Türk şöyle konuştu: "Kendisine sadece bir adet pilli radyo verilmiştir. Bundan başka kendisine Bakanlar Kurulu'nca veya mahkemelerce yasaklanmamış yayınlar verilmekte, kardeşleri ve avukatlarıyla haftada bir kez birer saat görüştürülmesi sağlanmaktadır."

Türk, İmralı Kapalı Cezaevi'nde bulunan diş ünitesinin adı geçen hükümlünün adaya gelmesinden önce de mevcut olduğunu ifade ederek, "Bu ünite, cezaevi personeli ve hükümlülerin diş tedavilerinde kullanılmakta iken, adanın boşaltılmasından sonra, adada bulunan askeri personelin tedavilerinde kullanılmaktadır. Adı geçen kişi için özel olarak diş ünitesi kurulmamıştır" dedi.

APO'NUN AVUKATINA SUÇÜSTÜ
Apo'nun avukatlarından Mehmet Nuri Özmen, Bursa E Tipi Cezaevi'ne cep telefonu sokmak isterken jandarma tarafından yakalandı. Cep telefonuna el konurken, Özmen hakkında Bursa E Tipi Cezaevi idaresi tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır