kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Pamukbank 'patron' bankacılığı yapacak
Pamukbank 'Geleceğin Bankacılığı Projesi' kapsamında 'Girişimci Bankacılık' uygulamasını tanıttı.

Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ, kısa zamanda 'Girişimci Bankacılık Projesi'yle 150 bin adet müşteri hedeflediklerini söyledi. Bugüne kadar finansal ihtiyaçları dikkate alınmayan girişimci müşteri potansiyelini değerlendirmek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Emirdağ, "Girişimci olarak nitelendirdiğimiz gruptaki müşterilerimiz ticaret, taahhüt, profesyonel, imalat ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Bu projeyle amacımız, dünya standartlarında bir hizmet verebilmektir, Şu anda kredili işlemler de dahil olmak üzere 20-25 bin girişimci müşterimiz var" dedi.

Büyük potansiyel var
Proje için uluslararası danışmanlık şirketi Mckinsey ile çalıştıklarını söyleyen Orhan Emirdağ, "Proje, önce Beşiktaş ve İMES'teki pilot şubelerde başladı. Ama şu anda Türkiye'nin her yerinde 'Girişimci bankacılık' alanında hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye genelinde 1 milyon 180 bin adet girişimci firma olduğunu ifade eden Pamukbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, bu şirketlerin sadece yüzde 50'sinin bankalarla çalıştığını, bu girişimcilerin yüzde 11'inin de kredi kullandığını belirtti. Girişimcilerin toplam krediler içindeki payının yüzde 3 seviyelerinde olduğuna da dikkat çeken Binbaşgil, "Türkiye ekonomisi için çok önemli olan bu kesimde büyük bir potansiyel gördük. Bu nedenle girişimciye özel bankacılık hizmeti vermeye karar verdik. Bu alanda da Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Emirdağ: Banka satın almayacağız
Bankacılık sektörünün düşük enflasyon ve faiz ortamında maliyetlerinin düştüğünü belirten Emirdağ, "Faizler yüzde 40'lara kadar geriledi ve bunun keyfini yaşıyoruz" dedi. Yeni şartlar altında bankaların maliyetleri düşürmek için bir araya gelerek ortak adım atması gerektiğini ifade eden Emirdağ, "Türk bankacılık sistemi maliyet hesaplarını iyi yapmalı. Özellikle grup bankaları bazı operasyonları birleştirerek maliyetleri düşürücü çalışmalar yapmalı" diye konuştu. Grup olarak yeni banka almayı düşünmediklerini vurgulayan Emirdağ, "Yabancı bankalarla da ortaklık gündemde değil" dedi.

DÜnya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber, Türkiye'de bu yıl özelleştirme programını başarılı bulduğunu söyledi. Chhibber, Chhibber, hükümetin uyguladığı özelleştirme programını başarılı bulduğunu kaydederek, "Her ne kadar özelleştirme programında hedefler tümüyle yerine getirilemese de uluslararası standartlara göre tümüyle kredibilitesi olan özelleştirme programıdır" dedi. .

Murakıplardan eleştirilere tepki
Bankalar Yeminli Murakıplar Derneği ve Vakfı başkanlıkları, Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu ve üyelerine karşı sürdürülen kampanyanın, hak ve insaf ölçülerinin dışında bulunduğunu bildirdi. Dernekten yapılan açıklamada, Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nun kanunlarla kendilerine verilen görevleri 1958 yılından bu yana layıkıyla yerine getirdiği ifade edildi. Kurul'un bir taraftan bankacılık sektöründe denetim yapıp, raporları gereği gibi gerekli organlarına iletirken, diğer taraftan da nitelikli elemanlar yetiştirdiği kaydedildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır