kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Batan tanker ölüm yüklü
6 bin ton zehirli madde taşıyan 'Ievoli Sun' adlı tanker dün Manş Denizi'nde battı. Tankerdeki stiren maddesi sızarsa ekolojik denge tehlikede!

Günlerdir Avrupa'yı etkisi altına alan fırtına, dünyanın ekolojik dengesini bozabilecek bir olaya neden oldu. Yaklaşık 4 bin tonu "stiren" olmak üzere 6 bin ton zehirli madde taşıyan İtalyan yük tankeri "Ievoli Sun" Fransa'dan Marsilya'ya giderken fırtınanın gazabına uğradı.

Saatte ortalama 170 kilometre hızla esen fırtınada, gemide mahsur kalan 14 mürettebat, hemen acil yardım SOS sinyali gönderdi. 12'si İspanyol, 2'si İngiliz olan mürettebat, 5 saat sonra tankere yanaşmayı başaran bir romörk tarafından kurtarıldı. Ancak su aldığı için batmay7a başlayan tankeri kurtarmak için yapacak hiçbir şey yoktu. Ve "Ievoli Sun" dün öğle saatlerinde Cherbourg Limanı'nın batısında, taşıdığı 6 bin ton kimyasal maddeyle suya gömüldü.

SIZINTI YAPMIŞ OLABİLİR
Tankerde bulunan 4 bin ton stiren maddesinin plastik yapımında kullanıldığını belirten çevre uzmanları, renksiz olduğu için farkedilmeyen bu maddenin ekolojik dengeyi alt üst edeceğini savunuyor. Fransa, geçen yıl da petrol taşıyan Erika adlı tankerin batmasıyla benzer bir tehlike yaşamış, bölgedeki birçok canlı bu yüzden hayatını kaybetmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır