kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Küçük kentte büyük hayatlar: Milano
Genellikle "modanın kalbinin attığı şehir" olarak bilinir Milano. Çoğunlukla tekstilcilerin ziyaret ettiği Milano, tarihi özelliklerinden çok "trendy" eğlence hayatıyla ilgi çekiyor

Milano, modanın kalbinin attığı şehirlerden biridir. Bu küçük kentte 'büyük' hayatlar yaşanır. Çoğunlukla tekstilcilerin ziyaret ettiği Milano, tarihi özelliklerinden çok 'trendy' eğlence hayatıyla ilgi çekiyor. Gerçekten de yaşam tarzına ilişkin trend'ler Roma veya Venedik'ten değil Milano'dan çıkıyor. Bu anlamda Avrupa'nın lokomotif merkezlerinden biri Milano. İş gezisi amacıyla bu kente yolu düşeceklere önerilerimiz olacak.

Şehir, görkemli katedral il Duomo etrafında merkezleniyor. 13. Yüzyıldan kalma bu Gotik eser Milano'ya uğrayan herkesin mutlaka ziyaret ettiği yerlerden biri.

Dünyanın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuelle II hem alışveriş yapmak hem de çok güzel ancak oldukça da pahalı içecekler eşliğinde keyif yapmak için ideal bir mekan.

LA SCALA OPERASI
Milano'da görülmesi gereken dünyaca ünlü bir başka yapıt da La Scala operası. Maria Callas'tan Leyla Gencer'e tüm divaların sahne aldığı ve her operacının rüyalarını süsleyen La Scala'daki temsillerden birini mutlaka izlemenizi öneririz.

Milano'daki Four Seasons Hotel'de kalmak gerçekten büyük keyif. Dünyaca ünlü bu otel zincirinin içerisindeki restoran da elit bir iş yemeği için sıkça tercih edilen mekanlardan. (Tel: 00 39 02 796976) Via Durini caddesi yakınlarındaki Jolly Hotel President (00 39 02 77461), daha orta seviyede bir otel, ancak büyük lobisi ve barıyla işadamlarının tercihleri arasında. İtalyanlar'ın butik otellerini sevenler için Brera'daki Antica Locanda Solferino (00 39 02 6570129) tavsiye edilir.

Milano'da enfes İtalyan mutfağından örnekler sunan tabii ki onlarca restoran var. Al Cantinone'de (00 39 02 864 61 338) et soslu Toskana usulü ravioli'yi tatmanızı öneriyoruz. Ayrıca L'antica Osteria Del Ponte (00 39 02 942 00 34), güzel bir akşam için ideal mekanlardan. İtalyanlar'dan sushi tadalım derseniz Bushido Sushi Bar (00 39 02 6570565) en doğru adreslerden biri.

Assos'ta Tai masajı
Assos'un İstanbul girişinde bulunan dört odalı Old Bridge House adlı butik otel, alternatif bir konaklama mekânı. Sarı, Mavi, Kırmızı ve Yeşil adları verilen her odası keyifli atmosferlere sahip. Sahipleri Cem ve Diana'nın Tayland'da masaj dersleri almış olması, buraya gelen konuklara muhteşem bir olanak daha sağlıyor. Tai usulü masaj ile vücudunuza harika bir kür yaptırabilirsiniz. Ayrıca akşam yemeklerinde de bal ve cevizli yoğurt ile başlayacağınız yemeğinize, acılı beyaz peynir tabağı ile devam edebilirsiniz. Vejetaryenler için taze köy ürünlerinden oluşan değişik soslarla tatlandırılmış onlarca seçenek var. Old Bridge House haftasonu dinlenebileceğiniz 'yakın' cennetlerden.

Tel: (0286) 721 74 26

İş dünyası seyahatte
Murat Polat : Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili

*İş amaçlı en sık gittiğiniz destinasyon?

Çok seyahat ediyorum, pek çok şehre gidiyorum ama en çok işimin düştüğü yer New York oluyor.

*New York'ta hangi otelde kalırsınız?

İstanbul'da temsilcisi olduğumuz Renaissance grubunun otellerinde ve yine bu gruba bağlı Marriot otelinde kalıyorum.

* Kaldığınız otelde nelere dikkat edersiniz?

İlgi çok önemli. İyi servis, cana yakın ve dikkatli personel hizmette çok şey fark ettiriyor. Marriot ve Renaissance otellerinde bunları bulabiliyorum. Zaten iş yaptığımız şirketler olduğu için bana aileden biri gibi davranıyorlar. Kendimi evimde gibi hissediyorum ve hep bu zincirlerde kalmaya özen gösteriyorum.

* İş görüşmeleri için tercih ettiğiniz restoran ve barlar?

İş görüşmeleri için otellerdeki toplantı odalarını ya da Vip ofislerini kullanıyorum. Ya da görüşme yapacağım kişinin ofisine davet ediliyorum. Ayrıca her gittiğimde farklı restoran ve barlarda eğlenmeyi tercih ediyorum çünkü yeni yerler görmek ufkumu genişletiyor. Ama açıkçası İtalyan restoranları genelde en çok gittiğim yerler oluyor.

* İş toplantılarınızdan vakit ayırabilirseniz neler yaparsınız?

Şehri gezerim, özellikle elektronikle ilgili gelişmeleri izleyebileceğim yerleri dolaşırım, bu gibi mağazalardan son teknoloji aygıtlar satın alırım. Müzelere de meraklıyım. En son Los Angeles'a gittiğimde Paul Getty'nin yaptırdığı müzeyi gezdim, yarım gün ayırabildim ama bu bile bana yetmedi. İlk fırsatta tekrar ziyaret etmek istiyorum.

* Alışverişe vakit ayırır mısınız?

Kesinlikle, eşten dosttan duyduğum yeni mağazalara mutlaka uğrarım, özellikle de kıyafet satın alırım.

*Bu şehirle ilgili okurlara neler önerirsiniz?

New York bana göre İstanbul'un bir büyük modeli, 24 saat yaşayan bir şehir. Buraya yolu düşenlerin bu tempoyu bizzat yaşamalarını, sinemaya gitmelerini, elektronikteki, modadaki gelişmeleri izlemelerini tavsiye ederim. New York'tan öğrenilecek çok şey var.

ŞEBNEM DENKTAŞ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır