kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Bir kereye mahsus ertelemeden zarar gelmez.

Bedelli askerlik konusunda treni kaçıranlar hayli fazla... Bu bize gelen müracaatlardan anlaşılıyor. Sayın Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu da durumu biliyor. Bürokratik hatalar, ihmaller, araya hafta sonu tatillerinin girmesi gibi nedenler bedelli askerlik yapan birçok adayı güç duruma düşürdü. Onun için devlet baba, babalığını gösterip, süreyi 15 gün daha uzatırsa bütün bahaneler, sızlanmalar ortadan kalkacaktır. Çünkü ilk iki taksidi ödeyip de, üçüncü de kötü niyet sahibi olabilmek zor. Yani ufak-tefek problemler sonucu parayı ödeyemeyenlere bu fırsat verilirse, eşlerinden, dostlarından bulup, buluşturup üçüncü taksidi yatıracaklardır. Nitekim Milli Savunma Bakanımız da güç duruma düşen bu insanlarımıza ümit ışığı yaktı. Başta da söylediğim gibi, bankalardaki aksaklıklar, araya tatil günlerinin girmesi, para yatıracak bazı görevlilerin ihmali yüzünden bu duruma gelinmiştir. Sonunda ben de bu vatandaşlarımın elçiliğini yapmak durumundayım. Bir kereye mahsus ertelemeden zarar gelmeyeceğine inanarak, Milli Savunma Bakanımızdan bu konunun hallini talep ediyorum. Zira devlet babanın temsilcisi kendisidir.

Araç muayene istasyonları felaket...
Diğer şehirlerde nasıl bilmiyorum ama İstanbul'daki araç muayene istasyonu bir felaket halini aldı. Oraya arabasını götürmeyen bir pişman, götüren ise üç defa pişman... Adeta iki ucu pislik dolu bir değnek... Millet sabahın 08.00'nde kuyruğa giriyor, iyi güzel... Ön sıraları erken geldiklerinden kapıyorlar. Ama ya sonrası, işte felaket de sonrasında... Düzenleyici kimse olmadığı için saat 09.00'dan itibaren üç-dört koldan gelen arabalar hücuma geçiyor ve ne kadar erken gelirseniz, gelin, kendinizi en sonda buluyorsunuz. Bileğinin gücünü kullananlar davayı kazanıyor. Haydi arabayla biraz ileriye doğru gidebildiniz diyelim, hoppala o da ne; bir kuyruk daha!... O kuyruk da arabanın borcu olmadığına dair bilgisayar kuyruğu... Daha sonra makbuz kuyruğu, sonra da muayene... Bütün bunları yapabilmek için arabanızda iki-üç kişinin daha olması lazım. Çünkü o işleri yaparken yine kuyruğun sonuna kalıyorsunuz. Dolayısıyla bir-iki gün derken birkaç günde ancak muayene olabiliyorsunuz. Bu araç muayene istasyonlarını kim yönetiyorsa, bana bir cevap versin de, bileyim.

TEDAŞ, 186 numarayı niçin kurdunuz?...
Tekirdağ'ın Çerkezköy (gerçi Tekirdağ'dan daha büyük oldu ama) ilçesinde oturanlar TEDAŞ'tan şikayetçiler. Her gün 4-5 kez elektriğin kesilmesi bunun başlıca sebebi... Hemen hemen 6 aydır zırt-pırt elektrikler kesildiğinden, ev aletleri perişan... Vatandaş elektrikler kesilir, kesilmez TEDAŞ'ın 186 numaralı telefonuna sarılıyor. Ama telefon devamlı meşgul... Herhalde görevliler açık bırakıp gidiyorlar. Bir de web sitesi kurulmuş. Acaba o site süs için mi kuruldu?.. Kapılar adeta duvar... Bu millet parayı verirken iyi de, hizmet istediği zaman mı kötü oluyor?.. Adam olun, adam...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır