kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sydney'de tek başına
Olimpiyat Köyü'nde bir kenara itilen, antrenörsüz çalıştırılan 18 yaşındaki Tüzün dert küpü oldu

18 yaşında olimpiyat gören atıcı Oğuzhan Tüzün, Sydney'de yalnızları oynuyor. Oyunların ilk gününde trap dalında yarışacak olan Tüzün'le ilgilenen çıkmazken, sporcumuz yeterli çalışma olanağı da bulamamaktan da yakınıyor.

Yarışmaların yapılacağı Olimpik Park'ın bir hayli uzağındaki tesislerde idman yapan Oğuzhan ile antrenörlüğünü de yürüten babası Özer Tüzün şikayetlerini SABAH'ta dile getirdiler.

Biz üvey evlat mıyız?
Baba Tüzün kendilerine reva görülen muameleye isyan ederek, "Biz üvey evlat mıyız? Hiçbir yetkili bize yardımcı olmuyor. Olimpiyat kafilesi sadece güreşçi ve haltercilerden ibaret değil" dedi. Özer Tüzün, oğlunu 3 aydır olimpiyatlara hazırlayan Alman antrenör Klaus Lange'nin de, Sydney'de olmasına rağmen akreditesi yapılmadığı için Olimpiyat Köyü'ne giremediğini söyleyerek, "Avustralyalılar, 'Federasyon Başkanı isterse misafir kartı veririz' diyorlar. Ama bizimkiler kabul etmiyor" diye konuştu.

Tercümanımız bile yok
Oğuzhan ise bunların yanısıra idman yapmakta bile zorlandığını belirterek, "Burası tam bir skandal. Avustralyalı, ABD'li ve Yeni Zelandalı atıcılar anlaşmışlar, günde 5'er 6'şar tur atış yapıyorlar. Bize iki turdan fazla izin vermiyorlar. Derdimizi de anlatamıyoruz. Çünkü tercüman vermediler" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır