kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Erbakan'ın uğursuz ayı
Kapatılan RP'nin yasaklı Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararının üçünçü yıldönümünden tam iki gün önce cezaevine girecek. 16 Ocak 1998 tarihinde partisi kapatılan ve siyasi yasaklı hale gelen Erbakan, Diyarbakır DGM'nin verdiği mahkumiyet kararının 4 ay ertelenmesi nedeniyle 14 Ocak 2001 tarihinde cezaevine girecek.

Ersin BAL

Çok heyecanlandım
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Atatürk'ün Yunanistan'ın Selanik kentindeki evini ziyaret etti. NATO Askeri Komite toplantısı için Yunanistan'da bulunan Kıvrıkoğlu, dün sabah Atina'dan Selanik'e geçerek, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu'na gitti. Konsolosluk alanı içinde bulunan Atatürk'ün evini gezen Orgeneral Kıvrıkoğlu, "Böyle bir yere gelip de heyecan duymamak mümkün değil. Bu ikinci ziyaretim, 1972'de de gelmiştim. O günkü duygularım aynen devam ediyor. Evi, son derece bakımlı buldum. İyi düzenlenmiş, memnun oldum. Geçmişe göre daha gelişmiş" dedi. Gazetecilerin Yunanistan Savunma Bakanı Çohaçopulos ile önceki akşam verdiği yemekte ya da dün tatbikat sırasında görüşüp görüşmediğine ilişkin sorularını da yanıtlayan Kıvrıkoğlu, "Sohbet ettik" demekle yetindi. Kıvrıkoğlu, şeref defterine, "Ulu önder Atatürk, Selanik'te doğduğun evde bulunmanın heyecanı içindeyiz. Huzurunda saygıyla eğilirken,kurmuş olduğun Cumhuriyete bağlılığımızı, inkılaplarının yılmaz savunucusu olarak bir kere daha yineliyoruz" diye yazdı.

İP'ten Selçuk'a suç duyurusu
İşçi Partisi (İP), Yargıtay Başkanı Sami Selçuk hakkında Yargıtay Başkanlığı'na suç duyurusunda bulundu. İP Genel Sekreteri Mehmet Bedri Gültekin ile partinin avukatı Nusret Senem, suç duyurusu dilekçesini Yargıtay Genel Sekreterliği'ne verdiler. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Gültekin, Sami Selçuk'un adli yıl açılışında yaptığı konuşmasının, "başkanı olduğu kurumla bağdaşmadığını" savundu. Selçuk'un konuşmalarında ulus devlete ve ulusal egemenliğe karşı olamayacağını kaydeden Gültekin, "Yargıtay Başkanı, 3-4 yıllık gelişmelerin ardından irtica tehdidi olmadığını söyleyemez. Avrupa Birliği'ne katılırsa Türkiye çok önemli bir yer edinir diyemez. Herhangi bir insan gibi davranamaz" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır