kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baykalcı üyeler direnemedi
PM Toplantısı'nın sabahki bölümünde istifa etmeyen "Baykalcı" 6 üye de ikinci yarıda istifalarını verdi

CHP'de İçel kriziyle başlayan ve Genel Başkan Altan Öymen'in "MYK'da uyum sorunu doğmuştur" iddiasına neden olan kriz, 20 MYK üyesinin istifasıyla sonuçlandı.

Dünkü Parti Meclisi toplantısında, Öymen'in istifasını istediği 20 MYK üyesinden aralarında Genel Sekreter Tarhan Erdem ve Nihat Matkap, Ünal Batu, Yüksel Çakmur, Yiğit Gülöksüz'ün de bulunduğu 14 üye yeni oluşuma fırsat vermek amacıyla istifa ettiler.

Halkçı Parti Genel Başkanı Necdet Calp'in ölümünün ikinci yıldönümü nedeniyle Cebeci mezarlığında gerçekleştirilecek tören nedeniyle PM toplantısına ara verildi. Öymen, "Benim partiyi seçimli bir kurultaya götürme yetkim var. Ama sorun PM'de çözülmezse son çözüm kurultaydır" dedi.

PM'nin öğleden sonraki oturumunda Öymen'in talebine direnemeyen 6 MYK üyesinin istifası geldi. Başta Fuat Çay olmak üzere 6 üye de "Bizi PM seçti ve istifalarımızı da PM ister. Sayın Genel Başkan kendi ideolojik duruşuna uygun isimlerle çalışmak isteyerek CHP'nin demokratik geleneğine karşı tutum takınmaktadır. Biz istifalarımızı Sayın Öymen istediği için değil, siyaseten böyle bir çabaya ortak olmamak için veriyoruz" dediler.

Ardından yeni MYK için liste oluşturma çekişmesi başladı. Öymen'in listesine karşı Baykalcılar da alternatif liste hazırlığına girişti.

Okan KONURALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır