kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sami Selçuk üçledi
Yargıtay Başkanı Selçuk, adli yıl açılış konuşmasını "Özlenen Demokratik Türkiye" adıyla kitaplaştırdı. Selçuk, "Demokrasiye Doğru" ve "Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne"den sonra demokrasi özlemini dile getiren kitaplarını üçlemiş oldu

Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük tartışmalara neden olan Adli Yıl açılış konuşmasını kitaplaştırdı. Yeni Türkiye Yayınları'ndan piyasaya çıkan kitabın tanıtımında Selçuk "Türkiye'de yeni bir şeyler söyleyebilen tek aydın" olarak gösteriliyor. 3 gün önce piyasaya çıkan kitabın 3 binlik ilk baskısının tükenmek üzere olduğu bildirildi. Daha önce aynı yayınevi aracılığıyla "Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne" adlı kitabını okuyucuya sunan Selçuk geçen seneki 1999-2000 Adli Yılı açılış konuşmasını da "Demokrasiye Doğru" adıyla kitaplaştırmıştı. Selçuk bu son eseriyle, Türkiye'de daha fazla demokrasi özlemini dile getiren kitaplarını üçlemiş oldu.

Selçuk'un kitabını basan Yeni Türkiye Yayınevi'nin bağlı bulunduğu Türkiye Medya Hizmetleri A.Ş. "Yeni Türkiye" adlı bir de dergi çıkartıyor. Yeniden Doğuş Partisi'nin eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel ise bu derginin "fahri editörlüğü"nü yürütüyor. Selçuk'un kitabının hazırlanması ve basımıyla hiçbir bağlantısı olmadığını vurgulayan Güzel, hiçbir maddi alışverişinin de bulunmadığını söyledi.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır