kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'ten Telekom müjdesi
Başbakan Ecevit, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Telekom'daki blok satışın yüzde 34'e kadar çıkabileceğini söyledi

Başbakan Bülent Ecevit, dün, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 20 dakika süren haftalık olağan görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Sezer'in ABD'de yapılan BM Zirvesi'ne katıldığını hatırlatan Ecevit, Sezer'in burada çok önemli görüşmeler yaptığını ifade etti. Ecevit, Sezer'in bu konuda kendisine ayrıntılı bilgi verdiğini söyledi. Ecevit, "Ben de bu geziler hakkında olumlu izlenimleri kendilerine sundum. Ayrıca dünkü koalisyon ortağı partilerin genel başkanları olarak açıkladığımız kararlar hakkında Sayın Cumhurbaşkanı'na bilgi sunduk" dedi.

Ecevit'in bazı sorulara ilişkin yanıtları şöyle oldu:

TELEKOM'UN SATIŞI: Telekom'daki blok satış yüzde 20 de olabilir, yüzde 34'e kadar da çıkabilir. Ayrıca kamu personeline Telekom'da çalışanlara ve halka arz edilecek hisseler de var. Bunların ayrıntılarını önümüzdeki birkaç gün içinde saptayacağız.

KARARNAMEDE İMZA YETKİSİ: Bakanlar Kurulu kararnamelerinden bazıları gereksiz zaman kaybına yol açıyor. Sorumlu sayısı o kadar çok oluyor ki sorumluluk dağılıp gidiyor.

KIBRIS: Kıbrıs'ta iki ayrı ve eşit devlet bulunduğu gerçeği artık büyük ölçüde kabul edilmeye başlandı.

PETROL FİYATLARI: Dünya petrol fiyatlarındaki artışla ilgili olarak genel tavrımızı bu ay sonuna doğru belirleyeceğiz.

KORUMALAR: Korumaların değiştirilmesinin özel bir nedeni yok. Daha önceki korumalarım da zaten Başbakanlık'ta göreve devam edecekler. Kendilerinin çalışmalarından memnunum.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır