kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnsan hakları ihlali kalmayacak
Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Türkiye'nin 10 ilinde insan hakları toplantıları düzenleneceğini belirterek, 2001 yılı Aralık ayında sonuçlanması planlanan toplantılardan sonra Türkiye'de insan hakları ihlallerinin kalmayacağını söyledi.

Yücelen, İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, toplantıda ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi. "Kopenhag Siyasi Kriterleri Işığında Türkiye'nin Alması Gereken Önlemler" konulu raporun Bakanlar Kurulu'nun önümüzdeki hafta yapılacak toplantısına sunulacağını bildiren Yücelen, raporun Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesinin tamamlanmasından sonra TBMM'de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ederek bilgi vereceğini belirtti.

ERBAKAN KONUŞULDU MU?
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yücelen, Erbakan hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılmasına ilişkin bir soruya da bu konunun mahkemeye intikal ettiğini ifade ederek, "Bu konuyu Kurul'da tartışmak aklımıza gelmedi" karşılığını verdi. Yücelen, MGK'da sivil üye sayısı konusunda da şunları söyledi: "Hazırlamış olduğumuz rapor ilgili bakanlıklarca görüşülerek hazırlanmıştır. MGK'nın sivil üye sayısının artması konusunda asker üyeler başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere hepsinin müspet fikirleri alınmış zaten bu rapor yazılırken, MGK Genel Sekreterliği'nin de görüşü alınmıştır. Önemli olan sivil üye sayısının fazla ya da eksik olması değil, Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre kanun tasarılarının hazırlanmasıdır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır