kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özel ihraç kurulu
Komisyonun hakkında karar vereceği ilk kişi, Hizbullah operasyonları sırasında Başbakanlık'ta gözaltına alınan Abdülsamet Yıldız...

İrticai faaliyetlere katıldıkları tespit edilen kamu görevlilerinin tasfiyesi için Başbakanlık harekete geçti. İhraç yasası çıkana kadar alınacak önlemler Başbakanlık tarafından belirlendi. 657 sayılı yasada öngörülen disiplin yaptırımları ile ilgili yönetmelikleri harekete geçirmek üzere "Başbakanlık Değerlendirme Komisyonu" (BDK) kuruldu. BDK, irticai faaliyetlere katıldıkları saptanan devlet memurlarının ihracına, atamasının veya yer değiştirmesinin yapılıp yapılmamasına karar verecek.

BDK"nın kuruluşu önceki gün Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar'ın iç genelgesi ile duyuruldu. Şağar'ın başkanlığında çalışacak olan BDK'da Personel ve Prensipler Genel Müdürü ile Hukuk Müşavirliği'nden bir yetkili görev yapıyor. BDK tamamen gizlilik esaslarına göre çalışacak, tüm kayıt ve tutanakları "çok gizli" ibaresi ile ilgili yerlere gönderilecek ve arşivlenecek.

BDK'nın alacağı ilk kamudan ihraç kararının geçtiğimiz kış Hizbullah operasyonları sırasında, Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gözaltına alınan İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevlilerinden Abdülsamet Yıldız hakkında olacağı öğrenildi. Yıldız'la ilgili istihbarat çalışmaları tamamlanarak Değerlendirme Komisyonu'na gönderildi.

ADLİ SİCİL KAYDI
BDK'da ele alınacak dosyalarda memurun kimlik kayıtlarının doğruluk derecesi, uyrukluğu, yabancı bir devletin uyrukluğuna girip girmediği, aranıp aranmadığı, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinin arşivinde bilgi bulunup bulunmadığı, adli sicil kaydının ve hakkında bir tahdidin bulunup bulunmadığı, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a ve Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı davranıp davranmadığı, özellikle 'hasım' olması muhtemel devlet mensupları ve temsilcileri ile ilişkisinin bulunup bulunmadığı gibi ayrıntılı bilgiler değerlendirilecek.

BDK'nın işlevi ile çalışacak kurullar en kısa zamanda bakanlıklar, valilikler ve üniversi-telerde de oluşturulacak. DK'lara bakanlıklarda müsteşarlar, illerde valiler, üniversitelerde de rektörler başkanlık yapacak. Komisyonlarda müsteşar, vali ve rektörün yanı sıra personel birim amiri, hukuk müşaviri ve güvenlik işlerinden sorumlu birim amiri de görev yapacak.

Fatma Sibel YÜKSEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır