kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adalet Bakanı devreye girdi
FP milletvekili Şeref Malkoç'u kabul eden Hikmet Sami Türk, Hoca'ya erteleme kararı açıklanmadan önce Ankara Cumhuriyet Başsavcısını aradı

Edremit ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları arasında Erbakan'ın cezasının infazına ilişkin süreç konusunda yaşanan görüş ayrılıkları Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün devreye girmesine neden oldu. Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Erbakan'ın teslim olması için göndrilen tebligatın yasal süresinin 12 Eylül akşamı tamamlandığını gerekçe göstererek yakalama müzekkeresi çıkartması ve Altınoluk'taki evinin jandarma tarafından aranması FP'lilerin tepkisine yol açtı.

BAKAN TÜRK DEVREDE
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın erteleme kararını açıklamasından önce Adalet Bakanlığı'na giden FP Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç, iki savcılık arasındaki görüş ayrılığıyla çıkan karmaşayı Hikmet Sami Türk'e şikayet etti ve durumun düzeltilmesi için yardım istedi. Malkoç, Türk'le yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere "Sayın Bakan yanlışlığı kabul etti. İlgileneceği sözünü verdi. Erbakan'ın evraklarını incelemek için isteteceğini söyledi" dedi.

Malkoç'un Bakanlıktan ayrılmasından hemen sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Melih Tarı'yı arayan Adalet Bakanı Türk, gelişmeler konusunda bilgi aldı. Bu görüşmeden bir süre sonra ise Erbakan'ın cezasının 4 ay süreyle ertelendiği açıklandı. Bakan Türk ayrıca, kurmayları aracılığıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşarak Erbakan'la ilgili infaz dosyasını incelenmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilmesini istedi. Ankara'dan gelen telefon üzerine, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Demircioğlu, dosyayı posta kanalıyla Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

AVUKATLARIN AÇIKLAMASI
Erbakan'In cezasının ertelenmesi talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran avukatları, erteleme dilekçesini verdikten sonra bir basın açıklaması yaptılar. Ankara ve Edremit Cumhuriyet Başsavcılıkları arasında yaşanan görüş ayrılığına dikkat çeken Avukat Mehmet Ener, "Usul ve kanun hükümlerinin sayın savcılarımız tarafından uygulanmasındaki isabetsizlik müvekkilimizin kişilik haklarını rencide etmiştir" dedi.

SAVCI KENDİNİ SAVUNDU
Erbakan hakkında yakalama müzekkeresi çıkartan Edremit Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Can Demircioğlu ise kendisini şöyle savundu: "Yasa neyi öngörüyorsa ben onu uyguladım. Bu olay neden bu kadar büyütüldü anlamış değilim. Erbakan'la ilgili infaz dosyasını da Adalet Bakanlığı'ndan gelen talep üzerine Ankara'ya yolladım."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır