kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Anıtkabir'de gizlenecekti
MHP eski lideri Alparslan Türkeş'in teslim olmasından sonra dışardaki ülkücüler iki eylem planladı. Eylemlerden biri Evren'in öldürülmesi için yapılacaktı. Bu olmayınca Türkeş'in kaçırılması yoluna gidilecekti.

Türkeş'in anlatımlarına ve MHP'lilerin verdiği bilgilere göre, Türkeş cezaevinden kaçırılması için dışarıya mesajlar gönderdi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde Metin Denli'nin organize ettiği bir ekip vardı. Türkeş, kaçabilmek için GATA'ya yatmayı planladı. Ancak MGK'ya bu istihbarat ulaştı ve Türkeş GATA yerine Mevki Hastanesi'ne sevk edildi. "Deli Şakir" olarak tanınan Şakir Önem ilginç bir kaçırma planı önerdi: Vücudumuza dinamit bağlayalım. Mahkemeyi basalım ve Türkeş'i kaçıralım. Sonra da Anıtkabir'e saklayalım. Türkeş'i orada aramak kimsenin aklına gelmez. Bulsalar bile Anıtkabir'i bombalayamazlar. Ancak bu öneri kabul görmedi. Yeni bir plan geliştirildi:

Buna göre Türkeş, hastaneden helikopterle kaçırılıp önce Konya'ya sonra da Mısır'a gönderilecekti. Bu planın istihbaratı da MGK'ya ulaştı. Ve eylem gerçekleştirilemedi.

Necdet PEKMEZCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır