kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte hakaretin tarifesi
Erbakan ve Kutan dışında bazı FP'li milletvekillerine hakaret eden MHP'li Cemal Enginyurt hakkında toplam 40 milyar liralık tazminat davası açıldı

MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt'un başı, ettiği laflar yüzünden belada. Hakkında art arda tazminat davası açılan Enginyurt'tan RP'nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yanısıra FP Genel Başkanı Recai Kutan, FP Grup Başkan Vekili Bülent Arınç ve Ankara Milletvekili Oya Akgönenç davacı oldu. FP Hukuk Bürosu avukatları ise partinin tüzel kişiliğine hakaret edildiği gerekçesiyle Enginyurt'tan 10 milyar tazminat talep etti. Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusunu değerlendirirse Enginyurt hakkında milletvekili olması nedeniyle fezleke hazırlayıp, dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyecek.

KONUŞTUKÇA YANDI
Enginyurt, 19 Haziran'da MHP Fatsa İlçe Teşkilatı Kongresi'nde yaptığı konuşmada Kutan için 'bunak' ifadesini kullanmıştı. Enginyurt, konuşmasında Kutan'a "Sen ne dediğini bilmiyorsun. Yaşlandın artık" eleştirisinde bulunmuştu. Necmettin Erbakan için "çift dilli şeytan" diyen Cemal Enginyurt, Ordu'daki İl Kongresi'nde ise Bülent Arınç için "faşist kafalı, kendini bilmez yobaz, gerici zihniyetin temsilcisi" ifadelerini kullanmıştı. Kutan, Erbakan ve Arınç, bu sözler için 5-10 milyar liralık tazminat davası açmakla yetendi. Ancak Enginyurt tarafından "şahsiyetini geliştirememekle" suçlanan Akgönenç, çok sinirlenmiş olacak ki 20 milyar liralık tazminat davası açtı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır