kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yakalama emri FP'yi birleştirdi
Recai Kutan yakalama emrini hukuki yanlışlık diye nitelerken Abdullah Gül "yapılanlar siyasi cinayettir" dedi

FP Genel Başkanı Recai Kutan, Erbakan hakkında çıkarılan yakalama emrinde hukuki yanlışlık olduğunu söyledi. Kutan, Erbakan'ın hapse girmemesi gerektiğini belirterek, 312. maddeye netlik getirilmesini istedi.

Yabancı ülkelerin temsilcileriyle görüştüklerini ve yabancıların 75 yaşına gelmiş eski bir başbakanın hapse mahkum edilmesini anlamakta güçlük çektiklerini belirten Recai Kutan, Erbakan'la iki aydır ne yüzyüze ne de telefonla görüşmediğini belirterek "Bu üzücü olaylar sebebiyle biraraya gelme arzusu içindeyim" dedi. Kutan Erbakan'ın nerede olduğunu ise bilmediğini söyledi.

GÜL DE TEPKİ GÖSTERDİ
FP Kayseri milletvekili Abdullah Gül de Erbakan hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılmasının, Erbakan'ın imajını ve itibarını yıpratmaya yönelik olduğunu ileri sürerek, "Kaçak durumuna düşürülmesi, bir siyasal cinayettir" dedi. Konunun hukuk meselesi değil, bir siyasi mesele olduğunu ifade eden Gül, "Erbakan, cinayet suçlusu değildir, ağır ceza suçlusu değildir. 1994 yılında yaptığı konuşmadan dolayı mahkum edilmiştir ve bunlar göz ardı edilmemelidir" dedi.

LİDERLER TURU
FP, Erbakan'ın cezasının infazından önce 312. maddenin değiştirilmesi için yeni program hazırladı. FP'liler Adalet Bakanı Türk'e 312. maddenin değiştirilmesine karşılık idam cezasının kaldırılmasına destek vereceklerini söyleyecek.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır