kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hoca'nın müzekkere kâbusu
Ankara ile Edremit arasında gidip gelen evraklar Necmettin Erbakan'ın kâbusu oldu. Hakkında yakalama emri çıkan Hoca dün gün boyunca hiç ortaya çıkmadı

Ankara Başsavcılığı karar dosyasını, Edremit Başsavcılığı da infazı erteleme dilekçesini birbirlerine yollayınca, arada geçen süre Erbakan aleyhine sorun oldu

Edremit Başsavcılığı infaz için sürenin 12 Eylül'de dolduğu gerekçesiyle harekete geçti. Ankara Başsavcılığı ise yeni dilekçeyi işleme koyarak infazı 4 ay süreyle erteledi

Erbakan hakkında Diyarbakır DGM tarafından verilen 1 yıllık hapis cezası, yaşanan büyük kargaşanın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 ay süreyle ertelendi. Erbakan 2001 yılının Ocak ayının 14'ünde cezaevine girecek. Erbakan, 1 yıllık hapis cezasına karşılık, infaz yasası hükümlerine göre 4 ay 24 gün cezaevinde kalacak.

Erbakan'ı rahatlatan bu karardan önce Edremit ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları arasında infaza ilişkin süreç konusunda yaşanan görüş ayrılıkları ise Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün devreye girmesine neden oldu.

İNFAZ KARMAŞASI
ERBAKAN'IN infaz sürecine ilişkin görüş ayrılığı öncesi ve sonrasında olaylar şöyle gelişti:

Diyarbakır DGM, Erbakan'ın daimi ikametgahının Ankara olması nedeniyle infaz dosyasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolladı. Ankara Başsavcılığı, Hoca'nın Altınoluk'taki yazlığında olduğunu öğrenince, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibata geçerek tebligatın bu kanaldan yapılmasını istedi. Dosyayı da postaya verdi.

Edremit Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Can Demircioğlu, 6 Eylül'de Altonoluk'taki yazlığa tebligat çıkarttı. Tebligatı alan avukatlar 8 Eylül günü 4 ay erteleme talep ettiler. Ancak Ankara'dan postayla gönderilen dosya henüz Edremit'e ulaşmadığı için avukatların dilekçesi Ankara'ya gönderildi.

SÜRE TARTIŞMASI
İki savcılık arasında yaşanan koordinasyon kopukluğu neticesinde Erbakan'ın erteleme talebi 12 Eylül gününe kadar karara bağlanamadı. Bu tarihe gelindiğinde, Ankara'dan postayla gelen dosyayı elinde bulunduran Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Demircioğlu, Erbakan'ın teslim olması için yasada öngörülen bir haftalık sürenin dolduğunu belirtti ve yakalama müzekkeresi çıkarttı.

Dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran avukatlar ise ikinci bir dilekçe daha sundular. Bu başvurudan yaklaşık 5 saat sonra Erbakan'ın cezasının 4 ay süreyle ertelenmesi karara bağlandı.

JANDARMA ALTINOLUK'TA ARADI
Edremİt İlçe Jandarma Komutanlığı yakalama müzekkeresini aldıktan sonra "usulen" Altınoluk'taki yazlığa giderek arama yaptılar. Yüzbaşı Coşkun Doğan komutasındaki 2 astsubay ve 15 erden oluşan jandarma kuvveti, 40 dakika süren aramadan sonra tutanak düzenleyerek ayrıldılar.

CUMA'YI İSTANBUL'DA KILDI
Necmettİn Erbakan, geçen Cuma günü İstanbul'da ortaya çıkmıştı. Gazetecilerin görüntülemek için Altınoluk'ta beklediği Hoca, Recai Kutan ile Recep Tayyip Erdoğan'ın görüştükleri gün, Eyüp Sultan Camii'nden çıktı. Erbakan ve ailesi, her zamanki gibi Swissotel'de konakladılar.

DÜN SIRRA KADEM BASTI
Necmettin Erbakan'ın nerede olduğu dün saatler boyunca belirlenemedi. Gelişmeler üzerine ailesiyle kaldığı Swissotel'e gazeteciler baskın yaptı. Otelde Erbakan'ın arabasını gören gazeteciler uzun bir bekleyişe başladı. Ancak ne Hoca ne de korumaları ortalarda görünmedi.

Ersin BAL - Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır