kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kurtlarla kuzular

İki takım arasında her yönüyle büyük fark var. Önce bunu kabul edelim. İlk 15 dakika tahmin ediyorum Scala'nın isim etkisiyle olacak Milan bir hayli tedirgindi. Nitekim acemice bir penaltı ile mağlup duruma düştüler. Tempoyu attırıp girdikleri bütün ikili mücadeleleri de kazanmaya başlayınca Beşiktaş'ın maskesi düştü. Her yan ve ölü top tehlikeli olmaya başladı.

Beşiktaş çok adamla defans yapmaya kalktı. Ama bu adam kalabalığı artık günümüz futbolunda geçersiz. Az adamla defans yapıp çok adamla hücuma gideceksin. Halilagiç, Ümit ve Erman gibi isimlerle yaparsan bir de önlerine Tayfur'u koysan bile Avrupa'da bu tip takımlar karşısında işin nafile..

Futbol oynaman lazım
Golü atıp öne geçmişsin ama üç top yapıp rakibini ve seyirciyi kızdıramıyorsun. Milan'ın iyice agresifleşen futbolunu kıramıyorsun. Milan can havliyle üstüne geldiğinde onun ateşini top gezdirerek söndürmen lazım. Bu topu yapacak adamlarından bir tanesi Mehmet. O kulübede. Diğeri Ayhan zaten kadroda yok Beşiktan'tan ayrılmayı bile düşünüyor. Avrupa'da bu tip üst düzey maçları kazanacaksan, yalnız rakibi bozarak yapamazsın. Futbol oynaman lazım.

Beşiktaş Klestov'dan ne zaman faydalanacak? Türkiye Kupası maçında mı? Scala'nın geldiğinden beri bu takıma verdiği tek şey biraz oyun disiplini o kadar.

Milan 90 dakika boyunca girdiği bütün ikili mücadeleri kazandı. Türkiye Ligi'nde bile Beşiktaş fizik olarak zorlanıyor. Şimdi Scala diyecek ki, biraz sabır, herşey iyi olacak. Ama Beşiktaş seni Türkiye Ligi için getirmedi ki! Öncellikle Şampiyonlar Ligi için sen bu parayı aldın ve Türkiye'ye geldin.

Hakem iyi maç yönetti. Kimse ona bahane bulmasın. San Siro Stadı'ndaki 90 dakikalık mücadele kurtlarla kuzuların dansı gibi geçti.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır