kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Tecrübesizlik

Oyun Beşiktaş'ın istediği gibi başladı. Milan topu kullanıyor gibi gözüktü ama pozisyon üretemedi. Bu arada da Beşiktaş bir penaltıdan gol buldu. Buraya kadar herşey iyiydi.

Sonra işler tersine döndü. Birincisi, hakem penaltıdan sonra Beşiktaş'ın aleyhine döndü. İkincisi, Beşiktaş topu kullanacakken dan-dun vurmaya başladı. Zaten Beşiktaş'ın kadrosu, bu tarz enternasyonel maçı kaldıracak kalibrede değil, genç ve tecrübesiz oyunculardan kurulu. Bunlardan sadece Shorunmu, Karhan ve Münch farklıydı, telaş etmeden, kontrollü oynadılar. Dış tecrübeleri vardı. Diğerlerine gelince, yanlış pas verdiler, topu sürekli ileriye doldurdular ve bu topların hepsini de Milan aldı.

Milan kötü oynuyordu; seyircisi kötümserliğe kapılmıştı ki, bu dan-dunlar sonunda her topu Milan kullanmaya başladı ve umutlandılar. Bunun sonucunda da peş peşe goller geldi. Goller hem acemilikten, hem de pozisyon hatasından doğdu.

Milan'ın penaltıdan gelen üçüncü golünde, Halilagiç ayağındaki topu arkadaşına çarptırdı ve topu rakibin önüne düşürdü. Bu tip bir hata, böylesine enternasyonal bir müsabakada olmaz. Beşiktaşlı futbolcular geride kestikleri her topu "Aman benden çıksın, buradan uzaklaşsın" diyerek ileriye vurmaya çalıştı. Ama her seferinde tehlike, daha da büyüyerek geri geldi.

Beşiktaş acemilik kurbanı
Beşiktaş Türkiye'de de futbolu çabuk oynayamıyor. Ama Avrupa'ya çıkınca iş böyle yürümüyor. Milan'ın futbol anlayışı Beşiktaş'tan üstündü. Ama ilk yarıda 3 gol atacak ahım şahım bir takım değildi. Beşiktaş, bu golleri acemilikten yedi. Oysa, bu Milan Beşiktaş'ın dişine göre idi. İtalya'da sezon 1 Ekim'de başlayacak. Rakip, daha lig ritmine girmemiş. 5 oyuncusu olimpiyatta, Redondo ve Boban sakattı. Bunlar Beşiktaş'ın avantajlarıydı. Ne yazık ki futbolda topa sahip olamazsanız, pas yapamazsanız, ağır hareket ederseniz, 1-0 galip de olsanız kazanmanız zor olur. Dün geceki gibi.

Nouma ileride tek kaldı. Ahmet sağa sola deparlar yapmasına rağmen hiç etkili olamadı, adam eksiltemedi. İbrahim sol tarafta kafası önünde gitmeye çalıştı. Türkiye'de enerjiyle iş yaparsın belki, ama kafanı öne eğdin mi, Avrupa'da iş yapamazsın. Beşiktaş takımı ne böyle bir maça hazır göründü, ne de böyle bir organizasyonu kaldırabilecek bir kadroya sahip. Scala maçtan önce "Onlar da 11 kişi, biz de..." demişti. Herhalde o da bu kadar pas hatası yapılacağını düşünmemişti.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır