kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Bunun adı faizcilik değil mi Veysel Bey?

İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, suyunu kesip, kapısına kilit vurulmasına neden olduğu Ümraniye Şehit Öğretmen Yasemin Tekin İlköğretim Okulu ile ilgili olarak gönderdiği açıklamada, toplam 4 milyar 224 milyon liralık borcun 2 milyar 230 milyon lirasının faiz olduğunu belirtiyor.. Bir başka deyişle 1 milyar 993 milyon liralık borca, 2 milyar 230 milyonlira faiz tahakkuk ettirildiğini kabul ediyor... Bunun adı faizcilik değil mi Veysel Hocam?

Gelelim bir başka gerçeğe; camilere ücretsiz su veren İSKİ, okullara hiç değilse indirimli tarife uygulayamaz mı? Gecikmiş borçlara faiz uygulamasını kaldıramaz mı? Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulların su vanasını borç nedeniyle kapatmama kararı alamaz mı?

Aklıma gelmişken sorayım; İmam Hatip Liseleri içinde su borcu olanlar veya borcu nedeniyle suyu kesilenler var mı Veysel Bey?

*

SON SÖZ: Açıklamanızda Şehit Öğretmen Yasemin Tekin İlköğretim Okulu'nun suyunun tekrar açıldığını belirtiyorsunuz... Olayı biz manşete taşıdık, siz de aynı gün suyu açtınız.. Ama bilin ki; kıymeti kalmadı... Çünkü sizin yüzünüzden binlerce öğrenci okula gidemedi, sesini duyurabilmek için yolu kesti...

İki muhtardan iki dert
* YEŞİLKÖY Muhtarı Bülent Yurtsever, İETT'nin Çiroz'daki son durağı kurulduğunda bölgede yerleşim olmadığını söylüyor ve ardından ekliyor: "Ancak yerleşim bu bölgeye kaydı... Artık evlerin önünde saatlerce otobüs bekliyor.. Motor gürültüsünü, egzoz gazını da hesaba katarsanız olayın vardığı boyutu anlarsınız" diyor..

Muhtar haklı... Bana göre yapılacak tek şey İETT Genel Müdürü Nevzat Pakdil'in bu durağı bir başka yere alması..

* ÜMRANİYE Yeni Çamlıca Mahallesi Muhtarı Erol Dolu da yıllardır mafyadan korudukları, kimseden 5 kuruş yardım almadan futbol sahası haline getirdikleri arazinin binbir oyunla ellerinden alınmak istemesinden yakınıyor... Muhtar Dolu, gönderdiği mektupta, "10 yıldır Bakanlıktan tahsisini istediğimiz alanın, gecekondu önleme bölgesinin kültürel alanı ilan edileceği söylendi.. Ardından bu arsa Enerji Bakanlığı'na devredildi... Bakanlık da AKTAŞ'ın emrine verdi... 120 bin kişi tek spor alanını kaybediyor Erdal Abi!"

300 sporcunun yararlandığı, 120 bin kişinin tek spor sahası mı önemli, AKTAŞ'ın bina dikmesi mi? Yeni Çamlıca Mahallesi sakinleri Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'dan yardım bekliyor...

"ALO YETİŞİN"dert köşesi

* AVCILAR
Çöp gürültüsü

DENİZKÖŞKLER Mahallesi Sadık Ahmet Caddesi'nde çöpler gece saat 02.00'de alınmaya başlıyor. Çöp araçlarının çıkardığı gürültü yüzünden yataklarımızdan fırlıyoruz. Aydın Sucu

* KADIKÖY
Pazardan bıktık

BOSTANCI'da Çarşamba günleri kurulan pazarın çilesinden bıktık. Aslında oturduğumuz Hazan Sokak'ta pazar kurulmuyor ama, pazara gelen bütün kamyonlar sokağımıza park ediyor.

Karin İsaoğlu

* BAHÇELİEVLER
Parkın serserileri

MERKEZ Mahallesi Meneşke Sokak'taki Menekşe Parkı serserilerin mekanı oldu. Özellikle geceleri gruplar halinde geliyorlar, içki içiliyorlar. Hatta mahallemizin çocuklarını dövüyorlar.

Yaşar Bayrakçı

* TUZLA
Yollar bozuk

ŞİFA Mahallesi ve Mimarsinan Mahallesi'nin yolları çok bozuk. Araçlar sokaklara girip çıkarken altını vurup zarar görüyor. Yağmurlar yağmaya başlayınca herhalde yürümek de zorlaşacak.

Mehmet kılıç

* G.O.PAŞA
Durakta manav

KARLITEPE Mahallesi'ndeki Karlıtepe otobüs durağını bir manav işgal etti. hatta çöp bidonu bile durağın içinde. Sabahları otobüs beklerken, çöp kokusundan duramıyoruz. Kemal Yıldız

Elektronik Posta'dan

* FATİH
Kırdılar gittiler

Kocamustafapaşa Ali Fakih Caddesi Eski Fıstıklı Sokak ve çevresinin kaldırımlarını iki ay evvel söktüler, kazdılar. Şimdi bir tarafta molozlar, diğer tarafta kepçeler 1.5 haftadır çalışmadan öylece duruyor. Neyi bekliyorlar anlamak mümkün değil. İstanbul'un en eski mahallelerinden biri olarak bunu haketmiyoruz. Mahalle sakinleri

HAYDİ EŞREF BAŞKAN, FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ'NE EMİR VER, BU SOKAKTAKİ REZALETİ BİTİR

* PENDİK
Tehlikeli köprü

E-5 üzerindeki Pendik Köprüsü'nde otobüslerden inenler tehlike yaşıyor. 5-6 ay önce biten bu köprüden yayaların güvenle geçebileceği bir yer yok. İnsanlar karşı taraftaki durağa gitmek, son hızla giden araçların arasından geçmek zorunda kalıyor. İsteğimiz köprü üzerine bir yaya geçiti veya trafik lambası konulması. Caner Taşdemir

BU KONUYU İKİ KEZ GÜNDEME GETİRDİM... ANLAŞILAN BAŞKAN GÜRTUNA BURAYI BİZZAT GÖRMEDEN SORUN GİDERİLMEYECEK..

* ZEYTİNBURNU
Bacasını sakladı

Sümer Mahallesi Merve Caddesi'ndeki gecekonduda ruhsatsız çalışan köfteci, çevrenin şikayeti üzerine bacasını boru ile uzatarak ağacın yaprakları arasına sakladı. Acaba ağacın dili olsa ne der? İşin komik yanı belediye zabıtaları da buradan köfte alıp yiyebiliyorlar. Adem

İSTANBUL'DA ZABITA GÖREVİNİ YAPSA ZATEN SORUN KALMAYACAK... DİLERİM BAŞKAN MURAT AYDIN GEREĞİNİ YAPAR..

Mali Polis'e çağrım!

OKUL servisleri ile ilgili olarak İSTAB Başkanı Ersoy Erol, Esnaf Odası Başkanı Ömer Kotan'ı mafya olmakla suçladı... Kotan da okul müdürlerinin milyarlarca lira rüşvet aldıklarını vurguladı... Peki; Mali Polis bu iki kişiyi neden çağırıp dinlemiyor? Bu soygunun üzerine gitmiyor?

Utanın! 326 öğrenci evde oturuyor

BAĞCILAR Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğretmen yetersizliği bilindiği halde bu yıl 8 tane 42 kişilik birinci sınıf açıldı.. Sonuçta Pazartesi günü okula gelen yaklaşık 326 öğrenci evlerine geri yollandı.. Ne zaman öğretmen atanacağı belli değil... Yeter artık! İstanbullular her yıl aynı rezilliği yaşamaktan bıktı..

Ödüllü sokağın asfaltı yok!

BEYOĞLU Cihangir Başkurt Sokağı, sokak sakinleri tarafından ağaçlandırıldı. Güzel bir sokak yaratıldı, Cihangir Güzelleştirme Derneği sokak sakinlerini ödüllendirip, kutladı... Şimdi görev sırası belediyede.. Yıllardır asfalt yüzü görmeyen sokak çukur dolu.. Haydi Kadir Başkan, şimdi görev sırası sende... Hemen bu sabah asfalt ekibini gönder..


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır