kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rüşvet alınıyor
Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı: Müdürlerin %0'ı rüşvet almadan servisleri okula sokmuyor...

ŞOK AÇIKLAMA
Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Ömer Kotan, SABAH-İSTANBUL'a yaptığı açıklamada okul müdürleriyle ilgili şok iddialarda bulundu. Kotan, "Servis işinden kaynaklanan avanta bazı okul müdürleri arasında mübah görülüyor. Rüşvetler dönüyor" dedi..

YÜZDE 50 PAHALI
Aracı kuruluşlar ve rüşvet nedeniyle öğrenci taşımacılığının yüzde 50 daha pahalıya yapıldığını iddia eden Ömer Kotan, "Geçen yıl Kadıköy Anadolu Lisesi'nin servis ihalesini alabilmek için resmi yollardan tam 110 milyar lira bağış yaptık. Verdiğimiz bu bağışı müdür isteseydi cebine atabilirdi. Bunun gibi çok sayıda örnek var. Servis olayında rüşvet inanılmaz boyutlarda. Bu gerçeği hep söylüyoruz, ne yazık ki kimse önlem almıyor" diye konuştu.

İDDİALARIM BELGELİ
Ellerinde bazı okul müdürlerinin rüşvet aldığını kanıtlayan belgeler bulunduğunu hatırlatan Kotan şöyle konuştu: "13 ilde servis ihalesine direkt esnaf giriyor. Aracılar bulunmuyor. Biz de İstanbul'da bu sistemin hayata geçirilmesini istiyoruz. Böylece rüşvet olayı biter."

YAVUZ HIRSIZ
Sistemin değişmemesi durumunda rüşvet çarkının aynı şekilde devam edeceğinin altını çizen Kotan sözlerin şöyle noktaladı: "Valiliğin en kısa zamanda devreye girip bu çarpıklığı bitirmesini istiyoruz."

ŞENOL DEMİRCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır