kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Dilini eşek arısı soktu!
Nevşehir'de meydana gelen inanılmaz olayda dilini eşek arısı sokan bir kişi yaşamını yitirdi. Hacıbektaş ilçesine bağlı Kayaaltı köyünde oturan 53 yaşındaki Rafet Şahin, arazi satış işlemleri için Hacıbektaş'a gitti. Şahin, burada çarşıda gezerken, ne olduğunu anlayamadan ağzında bir acı hissetti. Şahin'in dilini eşek arısı sokmuştu. Rafet Şahin aniden rahatsızlandı.

Alerjisi varmış
Çevrendekiler tarafından özel bir muayenehaneye götürülen Şahin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şahin'e ilk müdahaleyi yapan Dr. Sabri Duman, bazı kişilerin arı zehirine karşı alerjileri olduğunu belirterek, "Rafet Şahin'in arı zehirine alerjisi olduğu ortada. Arının soktuğu yerin yani dilinin beyne yakın olması nedeniyle de direk hastanın beyni etkilenmiş" diye konuştu.

Oruç BİLEN

Havacı yüzbaşının sır intiharı
Adana'da bir yüzbaşı, beylik tabancasıyla intihar etti. Kayseri'de görevli Hava Ulaştırma Yüzbaşı Murat Keleş (32), düğün hazırlıkları için geldiği ablası Melek

Kalyon'un Yurt Mahallesi`ndeki evinde karnına beylik tabancasıyla ateş ederek, yaşamına son verdi. Yüzbaşı Keleş, nişanlısı Belgin, ablası Melek ve diğer yakınlarına ayrı ayrı bıraktığı notlarda, "Hayattan beklentim kalmadı. Hepinizden özür diliyorum" dediği öğrenildi. Samsunlu olduğu belirtilen Yüzbaşı Murat Keleş'in bir yıl kadar önce de işadamı olan ağabeyi Cemal Keleş'in intihar ettiği, bu nedenle bir süredir bunalım içinde olduğu öğrenildi.

Öğretmene 75 milyon ödenek
Öğretmenlere her yıl öğretim başında ödenmesi gereken "hazırlık ödeneği" 75 milyon lira olarak belirlendi. Bakanlar Kurulu, Maliye ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında miktar konusunda yaşanan anlaşmazlıktan dolayı geciken hazırlık ödeneğinin, 75 milyon lira olmasına karar verdi. Her eğitim-öğretim yılı başında verilen hazırlık ödeneğinin yetersizliğini sürekli gündeme getiren öğretmenler geçen yıl da ancak 50 milyon lira alabilmişlerdi. Bu yıl ise MEB ödeneğin 220 milyon lira olmasını istemiş fakat Maliye Bakanlığı 75 milyon lirada ısrar etmişti.

İstanbul MGV mühürlendi
Milli Gençlik Vakfı (MGV) İstanbul Şubesi, dün öğle saatlerinde vakıf binasına gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından mühürlendi. MGV İstanbul Şubesi Başkanı Rıza Yorulmaz, yetkililerin yaptığı şifai açıklamadan sonra binalarının mühürlendiğini belirtti. Yorulmaz, "Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın bilgisi ve İçişleri Bakanlığı Sadettin Tantan'ın emriyle binamızın mühürlendiğini bize şifaen bildirildi. MGV davası sonuçlanana kadar binanın mühürlü olacağı açıklandı. Herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın yapılan bu uygulama hukuk dışıdır, gerekli hukuki başvurularımızı yapacağız" diye konuştu. Yorulmaz, kendilerine verilen bilgiye göre, tüm Türkiye çapında bulunan bütün Milli Gençlik Vakfı şubelerinin tek tek kapatılacağını öğrendiklerini söyledi. Vakfın Fatih Şubesi dışında İstanbul'da bulunan 38 şubesi izinsiz olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı.

Yusuf DEMİR -Nebahat KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır