kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Arkadaşları infaz etmiş
Ümraniye Cezaevi'nde 9 kadının kaldığı koğuşta asılı olarak bulunan MLK/P üyesi Buzgan'ı arkadaşları bir olup ipe çekmiş

Ümraniye Kapalı Cezaevi'nde önceki gün MLK/P örgütü üyesi 9 kadının kaldığı koğuşta asılı olarak bulunan Çiğdem Buzgan'ın iddia edildiği gibi intihar etmediği, koğuşu paylaştığı arkadaşları tarafından infaz edildiği ortaya çıktı.

Asılı bulunan Buzgan'ın üzerinden "Kişisel problemlerim nedeniyle ölümü seçtim" yazılı bir not çıkmıştı. Olayı inceleyen savcılık Buzgan tarafından yazıldığı iddia edilen nottaki imzanın, Buzgan'ın dava dosyasındaki imzasıyla uyuşmadığından şüphelenerek, mektubu incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Olay sabah saat 05.00 sıralarında savcılığa bildirildiği halde cezaevi müdürünün rehin alınma korkusuyla uzun süre içeriye giremediği öğrenildi.

Genç kızın intihar süsü verilerek, koğuştaki 8 arkadaşı tarafından infaz edilebileceği ihtimalini araştıran Üsküdar Savcılığı, şimdi otopsi raporunun sonucunu bekliyor. Otopsi raporuna göre genç kızın infaz mı edildiği yoksa intihar mı ettiği netlik kazanacak.

ÜMRANİYE KARIŞIK
Buzgan'ın infaz olayının aslında Ümraniye'de alttan alta yaşanan sıkıntının sadece bir örneği olduğu belirtiliyor. Buna göre siyasi tutukluların açlık grevi yapacaklarına ilişkin bilginin "Çok gizli" damgalı bir mektupla polise sızması Ümraniye Kapalı Cezaevi'ni karıştırdı. Mektupta siyasi tutukluların açlık grevi ve eylem için hazırlık yaptıkları, bu nedenle de kesme şeker stokladıkları anlatılıyordu. Bu bilgi cezaevinde 'muhbir kim' gerginliği yarattı.

Gizli mektup savcılığa ulaşmadan önce cezaevi yönetimine sığınan M. K ve B.Ş de, cezaevinde kalan tutukluların büyük eylem hazırlığı içinde oldukları ve tünel kazdıklarına ilişkin itiraflarda bulundular. Cezaevi yönetimi, cezaevinde kazı yaptı. Haftalar süren çalışmalar sonrası aranan tünel bulunamadı ama kanalizasyonda toprak tespit edildi..

Tülay ACAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır