kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ChampionSA geliyor
Sabancı Grubu, hipermarket zinciri CarrefourSA'lardan sonra ChampionSA ile 2 Kasım'da pazara girmeye hazırlanıyor. Hedef ise yılda 10 ChampionSA açmak

Sabancı Holding, CarrefourSA hipermarketlerinden sonra ChampionSA marketler zincirinin ilkini 2 Kasım'da açacak. Hipermarketlere göre daha az çeşide sahip olan ChampionSA'ların 4-5 bin metrekarelik kapalı alanı bulunuyor. ChampionSA'ların ilki Beşiktaş Fulya'da halen yapımı devam eden Polat Tower'da açılacak. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, açılacak olan yeni ChampionSA'larla ilgili olarak şunları söyledi: "İlk ChampiyonSA mağazamızın açılışını 2 Kasım'da yapacağız. Bu yılın sonuna kadar Tarabya'da, Kadıköy yakasında olmak üzere üç tane ChampionSA daha açacağız. Gelecek yıl bunun üstüne 10 tane eklenerek devam edecek. Her yıl 10 tane ChampiyonSA açarak sayılarını çoğaltacağız. Ayrıca 2 Ekim'de İzmir CarrefourSA'yı açacağız" diye konuştu.

10 yılda 500 DİYASA
Sabancı, ayrıca Carrefour'un 3 bakkalın biraya getirerek oluşturduğu 150 metrekarelik Diya isimli marketleri Türkiye'ye getirdiklerini belirten Sabancı, "Şu anda İstanbul'da 28 tane DiyaSA mağazası açıldı. Bu yılın sonunda DiyaSA mağazalarının sayısı 40 olacak. Her yıl 48 tane DiyaSA mağazası eklenecek. 10 yılda 500 tüne DiyaSA mağazası açılacak" dedi.

Toyotosa'nın pazarlama şirketi start alıyor
SABANCI Holding Yönetim Kurulu önceki gün yaptığı toplantıda 3 trilyon 326 milyar 250 milyon lira ile kurulacak olan Toyotasa Toyota-Sabancı Pazarlama ve Satış şirketine, Holding'in 2 trilyon 161 milyar 729 milyon liralık hisseyle kurucu ortak olarak iştirak edeceğini bildirdi. Yeni kurulacak şirket otomobil pazarlama, satış ve servis gibi konulardan sorumlu olacak. Bundan birkaç ay evvel Holding ve Toyota arasında ön mütabakat anlaşması imzalanmıştı. Buna göre üretim ve pazarlamanın iki ayrı şirket bünyesinde toplanacağı açıklanmıştı. Üretimin yüzde 65'lik bölümü Japonlar'a geçerken, Sabancı Holding'in üretimdeki hissesi yüzde 25, pazarlamadaki hissesinin ise yüzde 65 olacağı belirtilmişti.

Olay TAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır