kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kamyoncu eylemi gölgesinde konferans
Londra'daki Türkiye'de sermaye piyasaları ve yatırım konferansı, petrol eylemi yapan kamyoncuların gürültüsü eşliğinde başladı

* DEİK tarafından düzenlenen seminere Türkiye'den yoğun katılım vardı. Bankacı-borsacı buluşması havaalanından itibaren başladı. VİP salonu seminere gideceklerle doldu.

* Seminer salonunda da yoğun katılım göze çarptı. Ancak Türk katılımcıların daha yoğun olduğu gözlendi. Türk bankacılar toplantı konusunda şu görüşü bildirdi: Bu seminerler artık bir klüp toplantısı oldu. Gelen yabancılar belli. Başka aracı kurum veya bankalardan gelseler bile Türkiye ile ilgilenenler hep aynı kişiler.

* Seminer, benzin fiyatlarını protesto eden kamyonların gürültüsüne rağmen başlayabildi. Toplantının yapıldığı otelin önünde korna çalarak protesto gösterileri yapan kamyon ve TIR şoförleri, trafiğin tıkanmasına neden oldu.

* Türk Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çolakoğlu, panelistlerden Deniz Gökçe'yi takdim ederken şunları söyledi: "Deniz Gökçe hem üniversitede öğretim üyesidir. Aynı zamanda bankacı, danışman ve gazete yazarıdır. Ve en keskin dilli spor eleştirmenlerindendir." Bu tanıtım salonda gülüşmelere neden oldu.

* Açılış konuşmacılarından Türk Amerikan İş Konseyi Başkanı Akın Öngör, Türkiye'nin program sonrasında yarattığı önemli başarıları sıralarken, Galatarasaray'ı örnek gösterdi. Galatarasaray'ın Avrupa'nın en iyi takımı olduğunu, bunun da Türkiye'nin dinamiğinin göstergesi olduğunu belirten Öngör'ün bu örneği, İngiliz katılımcılar arasında tebessüm yarattı.

* Toplantıda herkese kahkaha arttırmayı ise Carlo Cottarelli başardı. Sunumunu grafiklerle yapan Cottarelli, füze gibi tırmanan kamu borçlanması grafiğini ters koydu. Cottarelli, salonda kahkahalar başlayınca ilk önce ne olduğunu anlayamadı. Daha sonra tersliği gördü ve şöyle dedi: ' Evet, kamu borçlanması düşüyor'


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır