kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanko gıdaya giriyor
Sanko'un patronu Konukoğlu, Sansu ile girdiği gıda sektöründe büyümeye kararlı. Holding, gıda yatırımlarında, Sansu'nun dağıtım kanallarındaki verilerden yararlanacak

Sanko, 1.5 yıl önce Sansu ile girdiği gıda sektöründe başka ürünlere de yönelmenin altyapısını, su dağıtımında oluşturduğu özel sistemle kuracak. 1.5 yıl önce 20 milyon dolarlık bir yatırımla faaliyete geçen Sansu, yeni bir yatırıma giderek GSM teknolojisinin kullanılabildiği bir sistemle 444 08 44 no'lu telefonla eve teslim hizmetine başladı.

Tek numara ile İstanbul'un her yerinden ulaşılabilecek numara arandığında tüketicinin karşısına merkez ofis çıkacak, siparişler bu hatta verilecek ve mobil araçlar harekete geçerek dağıtım gerçekleştirilecek. Bu yolla elde edilen veri tabanı, grubun gelecekte aynı altyapıyla başka ürünler pazarlamasının da yolunu açacak.

Uygulamanın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, "Gıda ile ilgili teklif veren çok sayıda firma var. Bu sisteme uygun olanlarıyla ilgileniyoruz" dedi.

Teknolojik su teslimi
Yenİ uygulamanın, 450 milyon dolarlık su pazarında rekabet eden 72 rakipten sıyrılmaya yönelik bir strateji olduğunu söyleyen Sansu Genel Müdürü Ferhat Akkaya da sistemi şöyle anlattı:

"IBM, ARG ve Fet Yazılım tarafından oluşturulan sistemde, Infotec'in İstanbul için hazırladığı dijital kamera kullanılacak. Müşteriler detaylı harita üzerinde takip edilebilecek. Yazılım programı sayesinde tüketicinin alışkanlıklarını da görmüş olacağız. Kaç damacana su tükettiğini, komşularını öğreneceğiz ve bir süre sonra o sipariş vermese de elemanımız 'Suyunuz bitmek üzeredir herhalde' diyerek kapısını çalacak. Bu, birebir pazarlamanın bir örneği."

Akkaya, hatta 24 saat boyunca bir eleman bulunacağını ve geç saatlere kadar eve servis yapılacağını belirterek, uygulamanın kısa zamanda Ankara, İzmir ve Bursa'ya da yayılacağını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır