kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
STFA zorlu çeyrekte
Sezai Türkeş'in ölümüyle birlikte zor günler geçiren STFA, yılsonuna kadar 60 milyon dolarlık gayrimenkul satarak, tüm borçlarını sıfırlayacak

Bir süre önce bankalara olan borçları nedeniyle zor günler yaşayan STFA Grubu, bu yılın sonuna kadar satışa çıkardığı 60 milyon dolarlık gayrimenkullerinin satışıyla tüm borçlarını sıfırlamayı planlıyor. Bankalara olan borçlarını bir takvime bağlayan grup, Altunizade, Pendik, Gebze, Çanakkale ve İzmit'te bulunan arsa ve arazilerinin 60 milyon dolarlık bölümünün satılmasıyla birlikte zorlu dönemi atlatmış olacak.

İnşaat sektöründe ağırlıklı olarak faaliyetlerini devam ettiren STFA, yöneticilerinin 'derlenip, toparlanma' dönemi olarak değerlendirdikleri süreçte, ihaleler kanalıyla altyapı ağırlıklı birçok yeni işe de imza attı. Bu sayede, bankalarla yaptıkları anlaşma gereği takvime bağladıkları borçlarını ödediklerine dikkat çeken STFA Grubu Genel Müdürü İlker Keremoğlu, şunları söylüyor: "Sancılı bir dönem geçirdik. Operasyonel olarak yavaşlamış bir şirketti. Ama aradan geçen sürede birçok yeni ülkede, yeni projelere imza attık. Umman'da bir liman inşaatı, Türkmenistan'da Türkmenbaşı Limanı, Katar'da altyapı projeleri ve Cezayir'de tünel inşaatları aldık. İş yönünden sıkıntı çekmiyoruz. Geçmişten gelen yükleri atıyoruz. Gayrimenkullerimizden 60 milyon dolarlık bir nakit elde ettiğimizde, STFA için zor günler de geride kalacak."

Yeni alanlara yatırım projelerine de gelecek yıldan itibaren devam edeceklerini belirten Keremoğlu, şimdilik çekirdek işleri olan inşaat sektöründe devam edeceklerine dikkat çekiyor.

Savronik küçülüyor
BazI şirketlerde reorganizasyona giden STFA, ilk uygulamayı Savronik'te başlattı. Grubun 12 yıldır savunma sanayii alanında faaliyet gösteren en eski şirketlerinden biri olan Savronik, İstanbul ve Ankara'daki ofislerindeki eleman sayısını azaltarak merkezini Eskişehir'e taşıdı. Toplam 60 kişilik kadrosunu da Eskişehir'e indirdi. Askeri ve sivil amaçlı elektronik alanında projeler yapan Savronik, Türkiye'deki kripto cihazlarının da ilk üreticisi konumunda. Keremoğlu, özel amaçlı projelere yönelik alet ve ekipman yatırımlarına bir süre daha devam edeceklerini belirtiyor.

Nur ÖZTÜRK İLK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır