kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yabancı, Telekom'da hisse değil, yönetim hakkı istiyor
Yabancı yatırımcılar, Telekom'un hisse satışının yüzde 34'e çıkarılmasının yeterli olmadığını, alıcılara yönetim hakkı verilmesi gerektiğini belirtiyor

Türk Telekom blok satışında hisse oranının yüzde 20'den 34'e çıkarılması dış piyasalarda olumlu karşılanırken, ilginin artması için alıcılara yönetim hakkı verilmesi gerektiği belirtildi.

Uluslararası finans kuruluşlarındaki Türkiye analistlerine göre, ilgi için en kolay yol hisse oranını yüzde 51'e yükseltmek. Çünkü yabancı yatırımcı Türkiye'deki azınlık hissedarların hakları konusunda hâlâ karamsar.

Telekom'da blok satış tutarının yüzde 34'ün üzerine çekilmesi için yasa değişikliği gerekiyor. Buna karşın yönetim haklarında iyileştirme için Bakanlar Kurulu kararı yeterli olacak. Böylece Telekom'daki hisse oranı en fazla yüzde 34'e kadar çıkartılabilecek. Yetkililer, Bakanlar Kurulu kararının işi daha hızlandıracağını ifade ediyor.

Celal Çelikcan Citibank Londra Türkiye'den sorumlu GM Yard.

Yönetim hakkı talebi artırır
Türk Telekom'daki satış oranının yüzde 34'e çıkarılması, politikacıların son 1 aydır çizmiş olduğu kararsız görüntüden sıyrıldıklarını gösterecek. Böylece piyasalarda özelleştirmelerin ertelenmesiyle yaşanan çalkantılar bertaraf edilebilir. Önceki günkü açıklamaların ardından yurtdışında bir miktar olumlu hava oluştu. Ancak uzun vadeli tutum değişmedi. Bunun için yabancıların yapısal reformların sürdürüldüğünü görmesi gerekiyor.

Haydar Acun CAİB Türkiye Genel müdürü

Önce teklifler görülmeli
Türk Telekom'da satış miktarının yüzde 34'e çekilip, yönetim hakkının da verilmesi durumunda yurtdışından teklifler artar. Satış oranının yükseltilmesi yabancıların bakışını olumlu etkileyecek. Çünkü Telekom'un özelleştirilmesi kolaylaşacak, bu da ekonomik programın yürüdüğünü gösterecek. Yüzde 20'lik orana yurtdışından teklif gelmesi beklenmiyordu. Öncelikle teklifler görülmeli. Bu da birkaç ayı alacaktır.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır